De pups zijn vorige week en deze week in showstand bekeken, dit hebben we samen gedaan met een vijftal collega fokkers – sommigen zijn langs gekomen, anderen keken mee op hun laptop via Teams.

Het is altijd interessant om samen te kijken naar wat de pups in huis hebben qua bouw, en te zien wat hun voorouders hebben meegegeven in de combinatie.

Maar ook heeft Marianne de karakters ondertussen goed in beeld, waardoor de puzzelstukjes op hun plek konden vallen. Twee van de reutjes gaan samen weg, en over die combinatie is heel goed nagedacht, omdat zij het ook als zij volwassen zijn nog steeds goed met elkaar moeten vinden, en dat is niet altijd evident met pups die precies even oud zijn. De andere twee reutjes gaan bij eigenaren wonen die al een hond hebben, en een van de twee zal mee gaan naar het werk en daar met allerlei mensen te maken krijgen. Allemaal factoren om rekening mee te houden bij het toewijzen van de pups.

Dan presenteren we nu:

SALTY SAND’S EVENING STAR – “JUTTER”

Zes weken oud;
Zeven weken oud;
Zeven weken oud;

SALTY SAND’S EBB AND FLOW – “OIDA”

Zes weken oud;
Zeven weken oud;
Zeven weken oud;

SALTY SAND’S ECHO OF STORM – “RIVER”

Zes weken oud;
Zeven weken oud;
Zeven weken oud;

SALTY SAND’S ELEMENT OF APRILLE – “FLOYD”

Zes weken oud;
Zeven weken oud;
Zeven weken oud.

Over een week is het zo ver; dan verhuizen de pups naar hun forever home. Tot die tijd gaan Marianne en Arend nog even dik van ze genieten.

Ondertussen wordt er nog druk geoefend met aan het riempje lopen…. En dinsdag komt de chipper van de Raad van Beheer om nestcontrole te doen en de vier mannen te voorzien van een chip, die gaat matchen met hun stamboomnaam.

Floyd en River gaan samen naar de eigenaren die Storm hebben gehad, de bonte zoon van Megan. Storm is helaas veel te vroeg gestorven op de leeftijd van 5 jaar. De stamboomnaam van River is daarom een ode aan Storm, zodat op symbolische manier het stokje wordt overgegeven van Storm naar River en Floyd. De stamboomnaam van Floyd refereert naar oma Aprille, nestzus van Storm.

Jutter en Oida komen dicht in de buurt te wonen allebei in Noord Holland Noord. Zo leuk dat de roepnaam van de een en de stamboomnaam van de ander qua thema heel goed aansluit bij de kennelnaam Salty Sand’s, die verwijst naar het strand.

Volgende week een laatste puppyblog, met verslag van hun achtste levensweek. Daarna…. is het weer over naar de orde van de dag, en komen onze volwassen honden weer wat meer in de schijnwerpers terug!