Welkom bij Salty Sand’s whippets

Jewel (2004) en haar moeder Chloe (2000), stammoeder van de Salty Sand’s whippets. 

Salty Sand’s is een kleine whippetfamilie in de Kop van Noord-Holland; een drietal generaties woont in Den Helder bij Monique Post en een drietal in Ewijcksluis bij Marianne en Arend Booij. Onze honden vormen een belangrijk onderdeel van ons leven, we doen zo veel mogelijk leuke dingen met hen.

Af en toe fokken we een nestje (uit showlijnen). Daar besteden wij veel aandacht aan, zodat nieuwe eigenaren een goed gesocialiseerd pupje mee naar huis krijgen. Wij hebben een socialisatiegids geschreven over wat wij qua socialisatie doen tijdens de eerste acht levensweken – zie “gratis socialisatiegids voor fokkers” in het menu van dit blog.

Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Whippet Club. Naast het door de rasvereniging verplichte oogonderzoek doen wij ook aan hartonderzoek bij beide ouderdieren. Een link naar het verenigingsfokreglement: NWC fokreglement.

Wilt u gewoon eens weten hoe het is om te leven met ons heerlijke ras? Volgt u dan ons weblog; hierop verschijnen regelmatig berichten over het wel en wee van onze whippets.

20621085_10213810160388468_8374309993758365495_n

2017; Marianne met Megan (2011) en Aprille (2014) en Monique met Bliss (2017) en Hinde (2008). Vier generaties, uit ons A- tot en met D-nest.

Contactgegevens:

 • Monique Post / post.monique@gmail.com
 • Marianne Booij / marianne.j.booij@gmail.com

6 gedachten over “Welkom bij Salty Sand’s whippets”

 1. Henny de Groot gezegd:

  Gelukkig, ik heb jullie weer gevonden! Allemaal gezond en wel, hoop ik. Groetjes uit Frankrijk, Henny en Amber ( whippet, 11 jaar)

 2. Leuk blog over whippets is dit! Ik schrijf vandaag over mijn whippetvriend. En denk dat ik ook whippetbloed heb…. http://thebubblesdiaries.com/2014/08/18/my-gentleman-friend/

 3. Mariëlle gezegd:

  Hallo allemaal,
  Leuk om zoveel herkenning te zien en te vinden in de verhalen en de foto’s. Heerlijk. Was eigenlijk op de site komen kijken of er zich in de nabije toekomst ergens een nestje zou voordoen, het liefst uit de showlijn. Hebben vorig jaar onze lieve Chanda na 14 jaar in laten slapen en het jaar ervoor onze Choco. Veel verdriet van gehad maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en gaan weer een mandje vullen in de nabije toekomst.

 4. Hallo,
  Wat een mooie Wippeths. Ik heb er ook eentje geadopteerd uit Spanje, maar ze is zo bang, juist buiten durft ze eens te blaffen, maar binnen leeft ze niet.
  En dat vind ik hartverscheurend.

  Groetjes

  Meintje

 5. ik ben op zoek naar whippet pup zijn er bij jullie te koop groetjes van jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s