Tags

, , , , , ,

Bliss, juni 2022

Als alles mag lopen zoals gepland, verwachten we ons eerstvolgende nest begin september 2022, met Bliss (Salty Sand’s Double Bliss).

Wij fokken niet vaak; onze eigen roedel willen wij niet te groot maken, zodat onze whippets de levenskwaliteit en aandacht krijgen die zij verdienen.

Wij fokken volgens het fokreglement van de Nederlandse Whippet Club en laten naast de verplichte oogtest op erfelijke oogafwijkingen ook het hart van beide ouderdieren controleren door middel van een Doppler Echo. Dit, om te voorkomen dat we fokken met whippets die op dat moment ongemerkt een hartziekte hebben. Whippets met stamboom zijn ondergebracht in een wereldwijde database, waardoor het mogelijk is om van een oudercombinatie te zien hoe hoog het inteeltcoëfficiënt is. Daarmee kunnen we als fokker voorkomen dat we ouderdieren combineren die te veel verwant zijn aan elkaar. Ouderdieren en pups worden door de Raad van Beheer DNA getest, zodat zeker is dat het gaat om de ouderdieren die zijn genoemd in de oudercombinatie. Dit zijn de voordelen van een stamboom, waar helaas te weinig aandacht voor is in de media.

Onze pups groeien op in de huiskamer, met allerlei speelgoed en regelmatig buiten spelen op het gras, in gezelschap van hun moeder en oudere generaties, die bij ons geboren en getogen zijn.

Kijk voor een indruk daarvan ook eens naar de gratis socialisatiegids voor fokkers die wij hebben geschreven over de socialisatie die wij onze pups geven voordat zij uitvliegen naar hun eigenaren – in het menu van dit blog.

Bliss als pup (2017).

Vier generaties Salty Sand’s whippets: v.l.n.r. Bliss, haar moeder Aprille, oma Megan en overgrootmoeder Hinde.

Een link naar het verenigingsfokreglement van de Nederlandse Whippet Club: http://nederlandsewhippetclub.nl/?page_id=895

In onze Fokkersgedachten (zie menu hierboven) delen wij onze gedachten over hoe wij met fokken willen omgaan.

We hebben op dit moment met voldoende gegadigden voor een pup kennis gemaakt en wachten nu rustig af wat Bliss voor ons in petto heeft begin september.