Van de pups die tot nu toe bij ons zijn geboren is nog geen 25% reu…. tijd om eens een blogje aan dit handjevol whippetmannen te besteden!21 sep 2013 015

Mozart is de enige zoon van Chloe; hij viert volgende week zijn 10e verjaardag. Jaren geleden is hij verlamd geraakt aan zijn achterhand. Hans en Elly hebben hem laten opereren en gingen de lange revalidatie aan. Hij heeft een apart loopje nu, en soms gaat hij niet zo heel lekker vooruit, maar Elly meldde me deze week trots dat hij op dit moment weer zonder probleem een wandeling van anderhalf uur aan kan. Deze zomer dartelt hij hopelijk weer voor ons uit in de Zwitserse Alpen tijdens onze whippet wandelvakantie, met zijn gebruikelijke blije lach op het gezicht.311467_1767585208838_7500980_nMaestro is de nu 5-jarige zoon van Jewel, en dus de nestbroer van Hinde. Hij en Mozart hebben gemeenschappelijk dat zij bij Hans en Elly wonen, en zijn geboren in een nest met alleen maar nestzussen. Een gemakkelijk en gouden karakter, nog nooit heeft hij misbruik gemaakt van de handicap van Mozart en altijd staat hij buiten klaar om hem te verdedigen.26 aug 2013 324Bidaï is een zoon van Hinde. Hij is twee jaar oud en woont bij Olaf en Manon, in een leuke reuenroedel. Een grote kerel met een hele lieve, zachte expressie264571_621139917934034_715745247_nEn net als zijn roedelgenoten maakt hij zich niet onverdienstelijk bij behendigheid….. wie had dat gedacht. Hij heeft van al deze mannen ook de grootste verzameling jasjes…. en wie had dat ooit gedacht ;>)).12 november 2013 026aRyan is de andere zoon van Hinde. Die twee broers waren toch zo braaf in het nest, vergeleken bij Megan en Hazel! Ryan woont bij Rosanna en Guido en is helaas op dit moment een beetje een zorgenkindje want hij is twee weken geleden gegrepen door twee honden. Normaalgesproken is Ryan de oudere broer die Romeo graag wil verdedigen.

IMG_1515

Dat leverde hem deze enorme diepe bijtwond in zijn lies op. Het is netjes gerepareerd, maar de hechtingen sprongen er weer uit na een week. Momenteel wordt hij met honingzalf en cold laser behandeld en eindelijk boekt zijn herstel vooruitgang. En nu maar hopen dat hij zijn vertrouwen in de hondenwereld niet heeft verloren! Want dat is helaas wat vaak gebeurt met honden die zoiets is overkomen.

4 februari 2014 004

En dan is er opeens een nieuwe man in mijn leven; Romeo, de eenjarige zoon van Hinde’s nestzus Dune. Zo’n lekker dier, met precies dezelfde aanhankelijke energie als zijn tante Hinde. Hij is gefokt door Virginie en woont samen met Ryan. Momenteel is hij een tijdje hier bij ons, omdat hij nog heel speels is en van flinke wandelingen houdt, en die dingen zijn niet bevorderlijk voor Ryan’s herstel. 2 februari 2014 021Romeo doet zijn naam eer aan en is een echte ladies’ man; hij sabbelt graag op de oren van zijn overgrootmoeder Chloe. Die lijkt het heel ongelukkig te ondergaan, maar stiekem vindt ze deze aandacht van dit groene blaadje helemaal geweldig.2 februari 2014 045Heel schattig hoe hij haar tussen zijn poten klemt ;>)2 februari 2014 008Ook nog even poseren bij zijn oma Jewel. Ja, hij draait ons allemaal om zijn poot, mij net zo goed. Sinds een aantal weken slapen mijn vier dames in de woonkamer. Ik wil niet dat Jewel of een van de anderen nog eens van de trap valt, vandaar. Ze vinden het prima sinds ze cave beds hebben en hebben nog geen kik gegeven…. ik ben het zelf die schoorvoetend naar de bovenverdieping vertrekt. Het is zó ongezellig. Maar tegelijkertijd ook zó goed voor mijn eigen nachtrust…… Alleen Romeo ziet het beneden niet zitten, dus die gaat toch met mij mee naar bed. Daar hoefde ik nou weer niet zo lang over na te denken ;>) 3 februari 2014 003

Van Romeo maak ik een bruggetje naar Megan. Want zij is loops, en gisteren is Reef alvast bij haar langs geweest om nader kennis te maken vóór de bruiloft…..3 februari 2014 0443 februari 2014 045aZe vonden elkaar heel lollig, maar meer kwam er niet van. Vanochtend had ik met Marianne in het bos afgesproken, om met behulp van Romeo te kijken of Megan al wat verder is opgewarmd voor het mannelijk schoon. En ja hoor, ze kon het flirten met hem niet laten!4 februari 2014 016Er is vandaag dus een eerste bruiloftsdag geweest – zie de gelukzalige snuitjes van Reef en Megan. 4 februari 2014 015Reef toonde zich een echte gentleman, geen moment opdringerig, maar hij wist wel van wanten. Na afloop hebben ze een tijdje ontzettend leuk samen gespeeld. Daar heb ik een filmpje van, maar het is me nog niet gelukt om het in dit blog in te sluiten. Morgen en overmorgen zien ze elkaar weer, maar officieel staat nu de geboorte van het nest gepland rond 8 april….. wordt vervolgd.