26 januari 2014 010Hier gaat alles z’n gangetje. Een van de belangrijkste bezigheden van de dames is het eten, en ik probeer ze zo prettig en gezond mogelijk te bedienen. Met lamsbeentjes die ik van Marianne kreeg. Konijnenoren met het haar er nog op, zijn ook populair.26 januari 2014 025Deze week in de verse groentenmix: winterpeen, broccoli, witlof, rode biet en appel. Dit vinden ze zo lekker, dat het zelfs zonder vlees nog gretig wordt gegeten.26 januari 2014 095Ja, en dan de Bibi Fytomix. Een tip via facebook, en gelukkig in de buurt verkrijgbaar. Het is de plantaardige inhoud van de boekmaag van schapen die op een weide met kruiden hebben gegraasd, met wat olie gemixt. Het ruikt naar schapenpoep, en dat is het eigenlijk ook. Goed voor de darmflora, en ook geschikt om bij het vlees te geven wanneer je hond moet afvallen, want er zitten minder calorieën in dan in vlees. En lekker dat de dames het vinden…… ze snappen er niets van; zo mochten ze in de natuur geen poep oppikken, en zo ligt het in hun bakje en mag het opeens wel naar binnen toe ;>)). Ik ben heel benieuwd of zij nu tijdens wandelingen minder behoefte aan uitwerpselen zullen hebben! 26 januari 2014 028Het is altijd prachtig langs het Hengstenpad. Als de zon schijnt en de vogels fluiten voel je al een beetje lente in de lucht….26 januari 2014 029Het is maar een klein losloop duingebiedje, maar de honden kunnen hier dagelijks helemaal hun ei kwijt. Het is een spannend stukje natuur, waar ze zich nog altijd niet vervelen.26 januari 2014 048Jewel gaat aardig, maar is nog altijd bibberig en hijgerig in de auto. We gaan morgen nog eens naar de holistisch dierenarts toe, kijken of er nog iets kan worden gedaan om haar lekkerder in haar vel te krijgen.26 januari 2014 092Ze heeft hier weliswaar een jasje aan, maar ze heeft er ook een uitgedaan in de afgelopen maand, door haar val van de trap en door haar Cushing. Maar ze wil nog altijd mee met de roedel, en draaft op haar goede momenten lekker voor me uit. Dat is voor mij de graadmeter van hoe ze zich voelt: of ze voor of achter me loopt.26 januari 2014 037Op de wandelingen komen we van alles aardigs tegen. Galante reuen worden altijd verheugd begroet.26 januari 2014 070En er lopen er heel wat daar op het Hengstenpad. Hinde blijft er rustig onder en kan veel van ze hebben.26 januari 2014 065Hazel gaat altijd gek doen. Dan trek ik haar jas maar uit, anders raakt ze nog oververhit ;>)26 januari 2014 085Graven…..26 januari 2014 055Rollebollen…..26 januari 2014 052Mal doen tegen de mama…..26 januari 2014 031Ze is een groot gek uitgelaten beest waar ik buiten en binnen veel lol om heb. En heel gevoelig bovendien; op momenten waarop Jewel zich niet lekker voelt komt Hazel altijd haar hoofd aflikken. Daarna legt ze haar hoofd over Jewel’s rug heen en blijft stil bij haar liggen. Toch bijzonder!26 januari 2014 039

Chloe gaat haar eigen gangetje en tippelt de kilometers nog lekker weg. Ze wordt op 3 mei alweer 14…..26 januari 2014 041De truitjes van Doggear bevallen prima, Chloe ziet er meteen veel sportiever uit ;>)28 januari 2014 011Gisteren waren Wim en ik op bezoek bij Ryan (Salty Sand’s Beach Comber) en zijn baasjes Rosanna en Guido. Hij heeft vorige week een enorme wond in de lendenen opgelopen na een aanval in het park door een rescue hond uit Portugal. Deze hond en nog een pitbullachtige hond kwamen recht op Ryan en Romeo afgerend en legden de laatste meters sluipend af. Roepen naar de eigenaren hielp niet, dus uiteindelijk liet Roos de twee whippets los, zodat ze zich misschien konden redden. Helaas kreeg de Portugees Ryan al snel te pakken langs de waterkant en dit was het resultaat. De eigenaresse gaf toe dat zij haar hond niet onder controle had en dat zij hulp nodig had om daar aan te werken. Een operatie voor Ryan, een enorme rits hechtingen, die het nu, een week na het incident, een voor een begeven. De wond springt weer open en moet nu uit zichzelf dicht groeien…. het is naar, en zorgelijk. En maar de vraag hoe het er uiteindelijk uit zal zien.28 januari 2014 018Ryan is net als veel whippets een echt bikkeltje en ondergaat alle behandelingen zonder te piepen. 28 januari 2014 014Maar je ziet aan zijn strakke gezicht dat hij zich niet echt happy voelt.28 januari 2014 022Er werd toch maar een fles champagne open getrokken bij de tapas; we klonken op een voorspoedige genezing van Ryan……28 januari 2014 028Ik nam Romeo mee naar huis zodat Ryan niet steeds wordt gedwongen om mee te doen met spelen. Hazel neemt nu tijdelijk de rol van haar broer Ryan over;28 januari 2014 048

Romeo zit volledig onder de knoet bij zijn nicht Hazel.  28 januari 2014 051Het cavebed valt ook bij Romeo in de smaak. Ik denk dat er bij zijn thuiskomst een op hem ligt te wachten ;>)).15 december 2013 112b

Volgende week is het zover, dan zal Megan Reef weer zien voor enkele dekkingen. En dan maar heel hard duimen dat dat tot een vruchtbaar resultaat zal leiden…..