Nest 16 juni 2017

Het gaat prima met de dames en heer, en hun ijverige moeder. Vier dagen oud zijn ze vandaag. Met zijn zessen hebben zij acht tepels in bedrijf genomen, dus er is genoeg voor iedereen. Aprille neemt haar plichten heel serieus en laat hen maar zelden eventjes alleen, even snel een plas doen, en snel weer terug naar de werpkist.

PORTRETTEN

Hier zijn de eerste portretten van het zestal, in de volgorde van geboorte. Iedere week zullen we hen individueel eventjes de revue laten passeren:

Rood 3 dagen oud

Het rode teefje, vandaag 420 gram (geboortegewicht +134 gram)

Blauw 3 dagen oud

Het blauwe reutje, vandaag 403 gram (geboortegewicht +117 gram)

Lila 3 dagen oud

Het lila teefje, vandaag 417 gram (geboortegewicht + 135 gram)

Turqoise 3 dagen oud

Het turquoise teefje, vandaag 370 gram (geboortegewicht + 142 gram)

Groen 3 dagen oud

Het groene teefje, vandaag 390 gram (geboortegewicht + 125 gram)

Geel 3 dagen oud

Het gele teefje, vandaag 365 gram (geboortegewicht + 103 gram)

DE NAMEN

We hebben vandaag de stamboom namen van de pups gemeld bij de Raad van Beheer voor de Kynologie in Nederland. We volgen het alfabet, en het gaat om ons D-nest. We kiezen altijd Engelse namen, omdat ons prachtige ras zijn oorsprong vindt in Engeland. Verder geen specifieke thema’s, en ook geen pretenties in de namen, waarvan we niet weten of het hondje ze zal waar maken ;>). Maar een betekenis hebben ze zeker, en voor sommige van de eigenaren is die betekenis ook heel specifiek.

Sinds we fokken met de Salty Sand’s prefix, krijgt het teefje dat bij haar moeder blijft wonen een stamboom naam waarin haar oma’s roepnaam is verwerkt. Zo hebben we een Salty Sand’s Aubade For Chloe, een Salty Sand’s Be Jewelled en een Salty Sand’s Cherished by Hinde. Bij Aprille’s nest is oma Megan aan de beurt om in het zonnetje te worden gezet.

We weten nu nog niet welke naam bij welke pup gaat horen; dat beslissen we als de pups een week of zeven oud zijn, vlak voordat ze worden gechipt door de Raad van Beheer. Dan pas is voor ons duidelijk welke pup bij welke eigenaar zal gaan horen. Alle pups hebben al een toekomstige eigenaar.

Salty Sand’s Dust Of Gold

Salty Sand’s Desire To Run

Salty Sand’s Dream Come True

Salty Sand’s Date For Ike

Salty Sand’s Double Bliss

Salty Sand’s Dedicated To Megan