Elly & Hans en ik ontvingen de afgelopen twee maanden wekelijks foto’s en nieuwtjes over Maestro’s (Salty Sand’s Anthem of Atlantis) Zweedse dochter Per-Mo’bile Katie The One And Only, die in veel opzichten sprekend op haar vader lijkt. De familie Permo schreef ons dat Katie zich mooi ontwikkelt en dat zij qua karakter een van de leukste pups is die ze ooit hebben gefokt. Ik denk dat ze dat heerlijke open en blije karakter van Maestro heeft, die het op zijn beurt te danken heeft aan zijn vader Blue Spring’s Tibère.

Katie is net zo oud als onze B’tjes, en is net als zij een achterkleinkind van Chloe en kleindochter van Jewel. Ze is vorige week naar haar nieuwe eigenaren in Finland verhuisd; ze woont nu bij de Infamous Whippet kennel, waar ze een leventje in huis samen met andere whippets, wat showen maar vooral veel coursing tegemoet kan zien. Dat ze dat graag zal doen bleek bij de Permo’s, waar zij bij het spel al gretig achter de kunsthaas aan ging. Haar eigenaresse Anna houdt ons ook regelmatig op de hoogte van Katie’s nieuwe leventje. Wij zullen Katie wel nooit onmoeten, maar ze voelt door de gelijkenis en door alle updates toch wel een beetje als “van ons”.