Gisteren hebben Rosanna en Guido hun Ryan opgehaald; hij heeft onderweg wel een tijdje gepiept, maar eenmaal aangekomen liep hij het huis binnen vol zelfvertrouwen en ging direct met z’n speeltjes aan de gang. Niets kat uit de boom kijken, het huis was direct van hem. De katten en Ryan hebben op afstand elkaar bekeken, Suzie wat dichterbij dan Thomas en zonder geblaas of venijn! Daarna viel hij in diepe slaap op de bank om bij te komen van alle nieuwe indrukken.

En nu zijn er “nog maar” vier whippets over in huis; ik nam de honden gistermiddag mee naar het bos en toen we thuis kwamen keek Hazel toch wat beteuterd rond – ze had waarschijnlijk verwacht Ryan aan te treffen. Ze liet zich afleiden met haar allereerste rundermergpijpje…

Ook voor haar zijn nu andere tijden aangebroken, zelfs al is zij nooit verhuisd; het woeste spelen met de nestgenoten is voorbij. Er ligt genoeg voor haar om zich mee te vermaken, en natuurlijk speelt Hinde nog wel met haar, maar dat is niet helemaal hetzelfde.

In ieder geval brengt het spel veel minder decibellen met zich mee dan voorheen – en ik moet eerlijk zijn: wat is het lekker rustig nu ;>)). Hazel slaapt met de anderen op bed en komt de nacht diep in slaap door zonder naar buiten te hoeven.

Lekker tutten op de bank met oma Jewel – die soms best streng voor haar is.

Hazel past zich dus wat aan aan het tempo van de oudjes, en ook dat kent fijne momenten.

Oma geluk ;>)

Nog meer oma geluk; lieve mam, bedankt voor alles wat u weer heeft gedaan in de afgelopen maanden; ik heb nauwelijks hoeven koken voor mezelf en al mij logees, u heeft regelmatig opgepast en achter de schermen al die spullen aangesleept waar ik zelf niet aan toe kwam. Afgelopen week nog nam u alle honden inclusief de twee pups een paar dagen in huis zodat ik eens kon uitslapen. En het is nog lang niet klaar…. kleine Hazel zal – net zoals destijds Hinde, Jewel en Chloe – door u worden geboetseerd tot een gehoorzaam hondje, terwijl ik op mijn werk zit!

Ondertussen is Bidaï helemaal gesettled in zijn nieuwe roedel, en volgt hij een uitgebreid socialisatie programma. Hij verbaast iedereen waarmee hij in aanraking komt met zijn stabiele, haast lakonieke gedrag.

Hij heeft zijn eerste puppytraining al achter de rug;

Met een snuifje agility ;>)

En brave Nisga’a wast zijn oortjes en waakt over hem wanneer hij slaapt……