Afgelopen week was ik aan het werk in Barcelona, en Virginie had speciaal voor ons een week vrij genomen – ze was samen met Hinde’s nestzus Dune vanuit Brugge naar Den Helder gekomen om voor de hondjes te zorgen.

Da’s niet alleen maar genieten van lieve puppengezichtjes op de bank (foto van Marianne); er moest worden gevoerd, gewandeld met de volwassen honden, de puppen moesten oefenen met lopen aan het riempje en af en toe in stand staan, de CD met enge geluiden werd afgespeeld, bezoek werd ontvangen, én

er moest nogal vaak worden schoongemaakt; vooral in de woonkamer, want de pups zijn weliswaar zindelijk op hun bak, maar als ze buiten hun puppyren zijn is het een ander verhaal.

Dune wil het eigenlijk niet, maar ze moet eraan geloven; het blauwe reutje is doorgedrongen tot haar ligplek ;>)

Nikki was er nog, tot maandagmorgen;

De kleintjes bedienen zich zoals de groten….

Maandagmiddag kwamen Manon en Olaf, voor het eerste autoritje van de B’tjes, met Virginie achter het stuur en als fotograaf. Manon houdt hier het groene reutje vast.

De pups waren dik ingepakt en gedroegen zich voorbeeldig; Olaf met het blauwe reutje.

Tijdens de maaltijd maakten de B’tjes kennis met de honden van Manon en Olaf; dit om te leren dat honden er niet altijd als whippets uitzien ;>). Beide partijen waren niet onder de indruk van elkaar, dus dat ging prima!

Donderdag opnieuw een autoritje, ditmaal met Marianne, hier met het gele teefje;

En met Elly – hier met het rode teefje.

De volwassen dames wachtten het thuis op de bank rustig af. Eindelijk stilte….

Donderdagavond kwam ik thuis uit Barcelona en vrijdagmorgen vroeg maakten de pups opnieuw een ritje met de auto; naar de dierenarts voor hun eerste inenting.

Voor de dierenarts zijn dit de leukere onderdelen van de werkdag ;>)

Voor de pups niet ;>). Maar ze werden helemaal gaaf en gezond bevonden, en ingeënt, en daar ging het om.

Ans en Virginie stoppen alles weer in de mand, waarna we nog wat boodschappen gingen doen met een stel heel relaxte pups in de auto.

Terug op de veilige bank thuis ;>)

Virginie, heel erg bedankt voor jouw fijne hulp de afgelopen week!