Reutje groen; hij stond vandaag als een huis.

Reutje blauw; werkte vandaag een beetje tegen ;>))

Teefje rood; houdt er niet echt van om gemanipuleerd te worden ;>))

Teefje geel; ondergaat het allemaal soeverein.

Niet alleen uiterlijk maar ook qua karakter zijn er verschillen tussen de B’tjes; de groene reu nog altijd steady en ondernemend; de blauwe rustiger en meer ingetogen. het rode teefje een kleine lieve wildebras met een eigen agenda; het gele teefje rustig en tamelijk dominant. Juist die verschillen in karakter maken het kiezen wie er bij wie gaat wonen nét iets minder evident, want het gaat soms niet alleen maar over uiterlijk; de B’tjes moeten vooral een gelukkkig leven tegemoet gaan! De pups hebben nu buiten de puppyren meer interactie met hun moeder, oma en overgrootmoeder, en ook die onderlinge verhoudingen zijn belangrijk om kritisch naar te kijken. Gelukkig hebben we nog enkele weken de tijd om te kiezen. Tegen die tijd moet ik ook de rust vinden om voor wat betreft mijn eigen keus eens goed naar zowel mijn ogen als mijn hart te luisteren ;>)

Deze week ben ik in Barcelona maar het fort wordt goed bewaakt. De socialisatie gaat dus gewoon door: de B’tjes gaan met Virginie, Manon en Olaf hun eerste korte autoritje maken, dik ingepakt tegen de schouder van hun begeleiders zodat ze rond kunnen kijken; ze gaan verder oefenen in het draven met een halsbandje om en aan de riem (zodat we het gangwerk een beetje knap kunnen beoordelen volgende week); de CD met vuurwerk-, onweer- en andere geluiden gaat dagelijks voor ze aan en ze gaan de harige honden van Manon en Olaf ontmoeten. Vrijdag worden ze ingeënt en onderzocht, en a.s. weekend gaan zij de Siamezen van Rosanna en Guido nader leren kennen. In de week daarna gaan we een schoolklas bezoeken bij een vriendin van Marianne en we gaan heel even de collega’s op de zaak gedag zeggen. Een heel druk programma dus, maar die laatste weken zijn voor de socialisatie de allerbelangrijkste! 

Nu Nikki er is en het aan Virginie kan laten zien verzorgen zij samen vanavond (zondag) een live stream chat sessie vanaf 20.00 uur!

Ik ga de B’tjes deze week missen, dat weet ik nu al!