De B’tjes zijn nu zes en een halve week oud en hebben de hele woonkamer en keuken in gebruik wanneer ze wakker zijn. Het rode teefje is de grootste wildebras; een levendig slim meisje dat altijd in is voor een stoeipartij met de anderen en wanneer je haar optilt wil ze best wel even knuffelen maar ze kijkt ook stiekem al rond en bedenkt wat ze zal uithalen wanneer ze weer op de grond zal worden gezet. En als ze weer eens als een wilde in het rond sjeest wordt ze  door Hinde in haar nek gepakt en vermanend tegen de grond geduwd ;>). Mijn moeder definieert Roodje als “sloper”, omdat ze overal haar tanden in probeert te zetten ;>)).

Het gele teefje is wat kalmer dan de rode, en meer op de mensen gericht. Zo kwispelt ze sinds ze piepklein is als een gek wanneer mijn moeder of Ronald binnenkomen en doet alles om te worden opgetild. Ze observeert uitgebreid wat er allemaal om haar heen gebeurt en trekt dan ernstige rimpels in haar hoofd. Zij en Roodje gaan altijd nog een tijdje door wanneer de reutjes zich terugtrekken in de bench voor een tukkie. Geeltje probeert de nestgenoten nog steeds onder de duim te houden tijdens het stoeien, maar niemand is daar echt van onder de indruk.

Het zachtaardige blauwe reutje is – samen met de groene reu – de liefste en braafste pup in het nest. Hij houdt best van spelen, maar is minder wild en druk dan de meiden. Hij treedt niet zo vaak op de voorgrond en kijkt met zijn mooie ogen bij nieuwe dingen eerst even de kat uit de boom. Wat kan ik verder nog zeggen, hij is een lekker hondje en whippetreutjes zijn gewoon leuk, dat zeggen alle fokkers……

De groene reu is heel zelfverzekerd; en ook al speelt hij graag, hij gedraagt zich ten opzichte van de anderen soms al als een volwassen hond. Is van weinig onder de indruk; wanneer er om de pups heen wordt gestofzuigd kijken de anderen toch een beetje stilletjes alles aan, terwijl Groentje de bench uit loopt om even een plas te doen op de bak. Hij observeert alles rustig en kijkt graag TV, liggend op het vloerkleed terwijl de rest in op de bank in de schapenvacht ligt te slapen. 

 

Wanneer de B’tjes wakker worden worden we tegenwoordig getrakteerd op een krijsconcert en pogingen tot uitbraak.

Natuurlijk kun je je kostelijk vermaken in en op je kartonnen kasteeltje;

Maar keten op het vloerkleed is natuurlijk veel leuker. De pups zijn direct na hun vrijlating stil en tevreden, en spelen dat het een lieve lust is.

Groentje maakt contact met zijn overgrootmoeder Chloe.

Chloe met haar vier achterkleinkinderen, die het vooralsnog uit hun hoofd laten om de volwassen whippets lastig te vallen met hun naaldscherpe tandjes.

Jewel met kleindochter Geeltje op haar rug.

We hadden dit weekend Sabine en Andi van Animagi whippets uit Oostenrijk te gast, om de pups te zien, maar ook om gezellig bij te kletsen – en te wandelen.

De dijk en het strand waren zaterdag prachtig en sprookjesachtig.

Skandinavische plaatjes kregen we te zien op het strand…. hier bevroren zoet water dat uit de dijk het strand op stroomt en is bevroren in vreemde patronen.

Chloe staat hier te kijken naar de duinen, waar Jewel en Hinde weer eens zijn verdwenen. Die twee weten het precies wanneer ik mijn aandacht meer bij mijn gasten heb, dan vertrekken ze zodra het kan op jacht.

Een mooi plaatje van het enorme veld ijsschotsen dat op zee drijft, genomen vanaf de duintop waarvandaan ik de dames probeerde terug te vinden ;>)

Elly en Maestro en Mozart liepen gezellig mee;

Eenmaal thuis was het weer een dolle boel met de pups over de vloer, onder het wakend oog van Hinde.

We aten gebakken slibtongetjes met rijst en boter en basterdsuiker. Ik had er een paar over en bakte ze voor de volwassen honden….. toen ik hun bakje voor ze neerzette stormden de pups erop af, om mee te smullen van de vis met rijst. Dus, nog maar een paar visjes gebakken voor de kleine dames en heren ;>))

Roodje had graag een hapje willen delen maar viel in slaap op het dienblad van Sabine….

De rest van de avond hebben we samen naar de pups gekeken, en geprobeerd om wat nieuwe standfoto’s van ze te maken, met wisselend succes. Hier staat Groentje op de bar;

En hier Geeltje. Die van de anderen waren iets minder goed gelukt, die moeten we nog eens opnieuw proberen.

Zondag was een spannende dag; toen maakten de pups kennis met Suzie, de Siamese poes van Rosanna en Guido.

Suzie patrouilleerde voor de puppybench langs en de pups bleven angstvallig zitten waar ze zaten ;>)

Ze hielden zich opvallend rustig wanneer ze in de buurt van poes kwamen en keken netjes van haar weg….

Zij en Suzie vlogen elkaar niet echt van geluk in de armen, maar de “contactmiddag” kan toch geslaagd worden genoemd. En één van de reutjes heeft zonder het te weten kennis gemaakt met een toekomstige huisgenote…… maar of het groen is of blauw, dat weten we nog niet.

Erg lief; Manon en Olaf lieten maandag deze vilten speeltjes achter, met persoonlijke boodschap voor de a.s. eigenaren van ieder B’tje. Ze gaan met verpakking en al mee met de pups, ik vind het wel een mooi symbool: een gloednieuw speeltje om mee te nemen in het nieuwe leven. Uiteraard krijgen de pups daarnaast als zij uitvliegen ook van alles mee waar de nestgeur aan zit.

Wordt vervolgd!