Afgelopen weken was het nat, maar af en toe ook weer heel aangenaam buiten, met een soort voorlente gevoel in de duinen….

We hadden heel even bezoek voor de deur; Manon en Olaf wipten even langs op de terugweg vanaf Texel. De whippet in hun viertal is Bidai, een van de kinderen van Hinde. Hij is nestbroer van Hazel, op de foto hierboven. Ze zijn nu negen jaar oud; we hadden het er over dat dit nest er nog zo jeugdig en fit uitziet op dit moment. Ze zijn in heel goede conditie, hebben nog prachtige gespierde lijven allemaal.

Tijdens zo’n lockdown blijk je dan met z’n allen vol spanning uit te kijken naar koning Winter…. Hier in Den Helder manifesteert die zich met windkracht 8/9 erbij. De sneeuw stuift in het rond en het voelt behoorlijk koud.

Voor de honden is sneeuw ook spannend, het komt immers niet zo vaak meer voor, en ze worden er altijd een beetje mal van ;>)

Oude Whiskey van mijn broer heb ik thuis gelaten, hij is met zijn bijna 16 jaar te oud voor deze kou. Maar Tobie van ongeveer 14 (niet zoveel bekend over zijn geboortedatum, behalve dat zijn vorige eigenaren 5 jaar geleden zeiden dat hij al 9 jaar oud was), die rent nog steeds in galop in het rond en houdt zich wel warm.

Rond kijken in de wondere witte wereld…

Bliss en Hazel zijn samen het meest actief….

Hinde doet het kalmer aan maar geniet van de uitzichten, met een dotje sneeuw op haar neus ;>)

Op het open veld hoeven Bliss en Hazel niet lang na te denken;

Een mooie plek om te spelen, ongeacht het jaargetijde;

Alle vier op een rij;

We hadden Mariendal even voor ons alleen vanmorgen….

Maar na een half uur was het mooi geweest; Bliss trok op een gegeven moment een verheugd snuitje toen we richting auto gingen, van alle vier houdt zij het meest van lekker warm, ze ligt eigenlijk altijd wel in haar cave bed.

Van Hinde even een bruggetje naar de drie generaties bij Marianne en Arend, waarvan Hinde stammoeder is; want zij wordt over zo’n twee weken betovergrootmoeder van de pups van Lotta.

Vorige week stonden ze zo mooi te wachten tot ik mijn viertal uit de auto had geladen; van links naar rechts Megan, dochter van Hinde, Megan’s dochter Aprille en kleindochter Lotta. Hinde komt uit het A-nest, Megan uit het B-nest, Aprille uit het C-nest en Lotta uit het D-nest.

We proberen iedere week met de hele roedel van zeven een wandeling te maken.

Lotta is gestaag aan het uitdijen; haar pups van Herman worden over ruim twee weken geboren.

We zijn zo benieuwd wie er allemaal wonen daarbinnen!

Lotta’s knappe kopje, als grotere pup.

Als kleine pup….

En als pasgeborene….

Marianne en Arend hebben zojuist de werpkist geïnstalleerd, zodat ze weet dat er een lekker plekje is voor haar en naar nest. Bij de vorige generaties konden we altijd duidelijk zien, dat de aanstaande moeders de kist herkenden van hun eigen puppytijd, en daar blij op reageerden. Duidelijk fijne herinneringen dus ;>). Het is zo leuk dat er na 3,5 jaar weer pups in komen te liggen! Wordt vervolgd…..