Na een lange warme zomer hebben we opeens herfst; de paddestoelen schieten de grond uit in Mariëndal en aan de struiken kleuren de bessen rood…. Mijn lievelingsseizoen!

P1220093

Bliss, Tobie, Hazel en Hinde in Mariendal. Herfst met temperaturen rond de 20 graden, we houden ervan!

P1220061P1220100

Na de hete droge zomer is alles nu weer groen, dankzij wat lekkere buien.

P1220175

Op onze zeedijk is gemaaid…. eindelijk. Ik liet de honden daar niet meer los in het hoge gras, omdat zij de paaltjes niet meer konden zien tijdens het rennen, veel te gevaarlijk.

P1220183

Maar nu is het weer een fijne plek om een half uurtje te kuieren. Bliss loert hier naar Hazel. Als die er niets vermoedend aan komt, na wat graven in de muizenholen, loopt ze rechtstreeks in de hinderlaag van Bliss ;>).

Gelukkig lopen er ook nog andere honden op de dijk om mee te rommelen.

P1210915

En om mee te rennen!

P1220065

Een plaatje dat we niet het hele jaar zien vanaf Den Helder; als de Teso de dubbele dienstregeling naar Texel draait om alle bezoekers over en weer te brengen.

Nogalwiedus

Toch hebben we in Den Helder ook heerlijke plekken om te wandelen en te zitten. Zoals Nogal Wiedus, waar ik deze zomer met mijn oude vriendin Sylvia wijntjes dronk bij de mooiste zonsondergangen.

P1220148

Op 4 september vierden Hinde en haar zes nestgenoten hun 10e verjaardag.

SONY DSC

De tijd is omgevlogen; ik weet nog als de dag van gisteren dat ik deze foto van Jewel’s nest maakte. Hoe die zo goed is gelukt? Gewoon de föhn erbij aanzetten…. ze waren al gesocialiseerd op allerlei geluiden, maar die kenden ze nog niet ;>)

Met alle zeven pups gaat het goed; reden om dat met elkaar te vieren. We begonnen op een veld in Mariëndal, met koffie en gebak, gevolgd door een lekkere wandeling.

P1200899

Maestro, Hinde, Dune, Tiba, Fenja en Zoe. Alleen Grace kon er niet bij zijn, maar stuurde ons een foto om te bewijzen dat het goed met haar gaat ;>).

We sloten de reunie af met indisch eten, in het wijkhuis waar ik mijn kantoor ook heb.

Al onze whippets waren natuurlijk ook van de partij – Maestro, Zoë, en perspectief van Fenja onder de tafel ;>)

Na het eten wilden enkelen nog naar het strand; Tiba met haar personeel bijvoorbeeld…

P1210041

Virginie met Dusty en Doortje;

P1210067

Mijn broer Ronald met zijn Whiskey. Ronald vierde zijn 60e verjaardag, een dag eerder.

P1210083

Ik zie altijd achteraf wat er allemaal in mijn kielzog loopt, zo grappig.

Sunsetdh

Alweer zo’n mooie zonsondergang aan het strand….

Dune

Virginie logeerde bij mij met Dune, Dusty en Doortje. Dune mocht bij mij op bed slapen, en dat vinden we allebei heel fijn. Duuntje is net als de rest van het nest haar fokker nooit vergeten, maar zij probeert het hardst om bij mij in de buurt te zijn. Toch een hele rare gewaarwording want zij lijkt sprekend op haar moeder Jewel, toen ik haar in 2014 op 10 jarige leeftijd aan de ziekte van Cushing verloor. Het was net of Jewel in de stille nacht weer bij me was en dat was bijzonder om te voelen maar ook echt even slikken….

P1200493

Ik wilde graag weer een pup met Jewel’s kleurtje, ogen en blauwe masker, en dat is Bliss geworden. Maar zij is toch weer een verhaal apart. Weliswaar een leuk verhaal, maar echt wel anders qua expressie, en niet bescheiden zoals Jewel was, wel heel erg slim.

Bliss, Lotta en nestgenoten vierden hun eerste verjaardag; en ook zij hadden een reünie. We waren te gast bij Marianne en Arend, met een uitgebreide lunch in hun heerlijke tuin.

Daarna kregen we een leuke speurles met onze jarige hondjes, in het Robbenoordbos. Oma Megan en Marianne lieten ons zien hoe het moest. In de pauze koffie met taart.

P1210161

Poseren met vier generaties; overgrootmoeder Hinde (10), moeder Aprille (4), Lotta en Bliss, oma Megan, Coco, Chloe en Pixel.

P1210180

Moeder Aprille (4), oma Megan (6,5) en overgrootmoeder Hinde (10).

Lotta met de drie generaties erboven, en Bliss idem dito.

P1200839

Bliss op de uitkijk, bij mijn moeder voor het raam. Iedere werkdag gaat ze om 18 uur zitten kijken of ik er al aan kom. En ze geeft het niet op, tot ik voor kom rijden….

P1210728

Ondertussen zijn alle vijf dames van het D-nest loops geweest tussen de leeftijd van 9 en 13 maanden; Bliss was de laatste, en Tobie – twee jaar geleden gecastreerd – was helemaal verliefd, en wilde haar graag dekken. Ze vond het wel leuk allemaal… en zo kon ik precies noteren welke dagen haar vruchtbare dagen waren. Handig voor de toekomst.

P1200760

Weten jullie nog dat we in de ban van de bloedmaan waren…. wij gingen ernaar kijken bij het Kuitje, aan de Waddenzee. Het was even geduld hebben maar daar was hij dan in al zijn glorie. Met de Waddenzee eronder en Wieringen aan de horizon.

Op de laatste dag van juli een tripje naar Texel met Sylvia. Dan bloeit de lamsoor prachtig paars in de Slufter, dus camera’s mee en honden voor een keertje thuis. We verrasten vlinders, een tapuit en een groepje fazantenhennen (klik op foto’s om het originele formaat te zien). En we proefden van het zilte zeekraal plantje.

Ook in juli; een weekje Ardennen met broer Ronald en de honden.

P1200596Daar zaten we in Chalet Pidoux, een gezellig houten huis in een 100% hermetisch omheinde tuin van 2.000 m2. Met een hele grote zandbak waar de honden heerlijk in speelden en hebben gegraven. Vlakbij Biron/Erezee/Hotton.

P1200671

Het was die warme week….. de honden waren heel blij met hun loopplank van het huis naar de tuin want de steentjes werden gloeiend heet;

VakantieRonald

Wandelen in het bos vlakbij de chalet;

P1200659

Verder zochten we verkoeling in de Ourthe bij Laroche en Ardenne.

P1200716

De meest effectieve verkoeling vonden we in de prachtige grotten van Hotton, want helemaal beneden was het maar 16 graden. Een zeer druk bezochte attractie deze zomer ;>)

P1200668

Maar ook het bezoek aan de brouwerij van La Chouffe bracht wat verkoeling ;>).

Luik38

Dag van de thuisreis; 38 graden…..

Op de terugweg lieten we de honden nog even de benen strekken op de Hoornboegse heide in Hilversum… en we scoorden fantastische witte wijn bij wijngaard Zonnestraal in Hilversum. Eerste jaar dat ze voldoende flessen hadden om te verkopen, en het belooft voor de toekomst, is onze mening!

P1200733

Alles weer veilig thuis afgeleverd….

P1200238

Eind juni was ik nog een weekje in Zuid Limburg, met mijn mam (88) en de honden.

P1200223P1200232

Wellness appartement Parklaan in Landgraaf is een aanrader, met een heerlijke tuin voor mens en dier.

TruusMonique

Een selfie om er toch eens samen op te komen ;>)

P1200292

Aan de overkant van het appartement veel mooi wandelgebied;

P1200304

Ik ben rond de schemering wel wat reeen tegen gekomen, en ook deze vos. Daarom liet ik rond dat tijdstip de honden echt niet los.

20180626_104755.jpg

Overdag had ik Tobie en Hinde los met een Tractive GPS zendertje om; en Hazel en Bliss aan de flexlijn. Prachtige velden met bosranden om doorheen te struinen.

Aardappel

Close up van de aardappel bloesem…. fraai bloemetje toch?

P1200286

Er is in die regio heel veel leuks om te bezoeken, binnen een straal van 20 kilometer. We lieten de honden steeds een aantal uren thuis en gingen dan op zoek naar mooie plekken en leuke lunch gelegenheden.

Biedetantes

Veel lekkers te eten en drinken, op allerlei gezellige terrasjes.

Blissbed

Dat was onze zomer; we zijn weer terug in het nu. Bliss heeft bedacht dat zij voortaan bij mij gaat slapen. Beetje lullig voor de andere drie, maar ik vind het stiekum wel heel gezellig. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar gelijkvloers te gaan wonen, dan heb ik de hele roedel weer in de buurt, ook ’s nachts. Sinds Hinde haar rug brak, heb ik een hekje voor de trap en slapen de honden beneden, omdat de trap gevaarlijk is voor haar.

P1220073

Regelmatig gaat Hinde naar de chiropractor, om alles weer een beetje los te maken.

20180914_151408

Maar ook Tobie kwam afgelopen week aan de beurt; hij had plotseling last van zijn nek en gilde het uit van de zenuwpijn.

20180914_151435

Vol vertrouwen gaf hij zich over aan Margriet’s handen, toen hij eenmaal door had dat wat ze deed heel goed voelde.

P1220167

Daarna weer helemaal happy en ontspannen!

P1220132

Nu de avonden weer zo vroeg donker zijn, moeten we ons weer in huis gaan vermaken. Hazel en Bliss vinden het nog steeds leuk om kiekeboe te spelen met de cave en met elkaar te stoeien.

P1220160

Hazeltje <3. Ze laat zich altijd ringeloren door die kleine brutale Bliss, en ze blijft altijd braaf en galant.

IMG_8093IMG_8300

Maar eens in de week heb ik een half uur prive les met haar bij Arienne van King Coaching, allerlei oefeningen waarbij ze heel hard moet nadenken en zelf moet uitproberen wat we van haar verwachten. Hazel vindt het helemaal geweldig.

IMG_8106

En ook Bliss heeft daarna haar half uurtje. Ze is heel slim, maar ook snel afgeleid. Ik leer zelf dus ook heel veel over mijn eigen honden, want ik doe niet vaak iets 1 op 1 met hen.

P1200478

Rondscharrelen op zoek naar krabbenpootjes, bij zonsondergang.

P1200460Om half negen is het al donker nu…. afgelopen met de losloopwandelingen tot heel laat in de avond. En TOCH hou ik van die herfst ;>))