P1130003

Vier weken oud zijn Aprille’s pups nu en ze groeien gestaag. Over vier weken vliegen ze alweer uit, maar daar willen we nog helemaal niet aan denken! De wekelijkse nagelknipbeurt is alweer geweest, en de pups zijn voor de tweede keer ontwormd (dit gebeurt iedere twee weken).

Staand drinken

Ze hebben tandjes gekregen, dus het laten drinken is voor hun mam iets minder aangenaam geworden. Maar trouw als ze is, zoekt Aprille ze steeds weer op. De lummels kunnen het ondertussen ook zittend af.

P1130097

Een mijlpaal voor deze week: hun wereldje is vergroot, om de werpkist is een puppieren gebouwd, met een toilet met houten kattenbakkorrels. Ook zijn er zachte speeltjes bij gekomen. De pups kunnen zo de plank afmarcheren, maar zo heel vaak wordt dit nog niet gedaan. Het zal echter niet zo lang meer duren, schatten we in.

P1130052

Naast de moedermelk staat er pap en vlees op het menu, een aantal keren per dag.

Eten uit de bak

Samen eten uit de grote schaal.

P1130025

Zodra de pups wakker worden, worden ze op het toilet gezet, waar ze meestal braaf gaan plassen.

P1120990.jpgEen enkele gaat er al zelf naar toe. De komende week zullen ze hun toilet steeds vaker zelf gaan opzoeken.

Groepje

Het meeste spelen gebeurt nog in de werpkist. Oma Megan mag er nu eindelijk ook bij komen, van Aprille. Daar maakt ze graag gebruik van, ze wil ze vooral graag verzorgen en ze van achteren schoon likken.

Aprille en bontje

Moeder Aprille vormt een grote klimheuvel en er mag ook in worden gehapt, ze vindt het allemaal best.

Groentje

Heerlijk slapen bij mam….

P1130059

Het spelen en slapen wisselen elkaar af. De interactie met de mensen krijgt steeds meer aandacht; de pups beginnen al gezellig te kwispelen als je ze persoonlijk toespreekt ;>)

P1130049

Het turquoise teefje waagt zich nog het meest van allemaal buiten de werpkist. Zij is een bijdehandje, van de geboorte af was dit al duidelijk.

P1130072

Er wordt lief gespeeld, maar soms gaat het er ook fel aan toe.

P1120995.jpg

Dat draagt allemaal bij aan een goede socialisatie; pups leren van elkaar dat zij moeten stoppen met bijten als de ander piept.

P1130084

Rood en roze, dit zijn momenteel de twee hittepetits die flink van zich laten horen in het nest;

P1130037

Maar allemaal doen ze graag mee; alleen is de een gewoon wat rustiger dan de ander…

P1130086

Het (blauwe) reutje Coco is zo’n braverdje;

P1130081

En groentje is een heel zachtaardig meisje. Wij denken bij haar een klein beetje de weemoedige oogopslag van haar oma Megan te zien.

P1130075

Hun individuele stempel op de groep wordt steeds beter zichtbaar; toch wil dat niet alles zeggen; de held van de groep kan helemaal in haar of zijn eentje best een held op sokken blijken ;>). Dat gaat allemaal duidelijk worden wanneer de individuele karaktertest bij de pups wordt afgenomen, op de leeftijd van zeven weken.

Eerste puppiebezoek

De pups mogen nu bezoek ontvangen, en langzaam vult Marianne’s agenda zich. Allemaal verschillende contacten, die bijdragen aan de socialisatie van het nest. Aprille weet nog niet helemaal zeker of het wel een goed idee is, maar ze zal er gewoon maar aan moeten wennen ;>)).

En dan nu de portretjes van vandaag; vier weken oud. De neuzen worden langzaamaan iets langer ;>)

Rood 4 weken

Het rode teefje, 1.500 gram;

Blauw 4 weken

Het (blauwe) reutje, 1.500 gram;

Rose 4 weken

Het roze teefje, 1.540 gram;

Lichtblauw 4 weken

Het turquoise teefje, 1.430 gram;

Groen 4 weken

Het groene teefje, 1.300 gram;

Geel 4 weken

Het gele teefje, 1.450 gram;

Qua gewicht volgen alle zes een gezonde curve die redelijk in lijn ligt met hun persoonlijk geboortegewicht. Ze zien er alle zes momenteel lekker rond uit.