P1120964

De pups zijn vandaag 21 dagen oud, en ondertussen zijn alle zes tussen 1.130 en 1.180 gram zwaar, dus vier maal hun geboortegewicht.

Roodje zit

De oogjes zijn open gegaan in de afgelopen week….. die van het turquoise bontje het eerst, en die van het (blauwe) reutje het laatst. Ook de oren gaan nu open.

Aprille en groentje

Ze zien op dit moment nog niet zo veel met deze pas geopende oogjes, maar voor ons zijn het toch opeens echte hondjes geworden….

P1120972

Chillen bij mam.

Hele groepje pootjes in de lucht

Ze kunnen al wat lopen, maar vallen nog vaak om. Verder wordt er voorzichtig gespeeld, geblaft en gegromd. Maar vooral nog veel gedronken en geslapen….

Pap Cora

Cora kwam Marianne helpen bij het voor het eerst laten proeven van een lepeltje pap; dat is puppymelk die dik is gemaakt met Bambix rijstvlokken. Aprille en Megan stonden uiteraard vooraan en de puppy mondjes moesten na afloop goed worden schoongelikt ;>))

Pap turqoise

Het ging erin als…. pap

Pap effen

Het roze meisje

Pups 30 juni

Dat zijn ingrijpende gebeurtenissen voor kleine pups, die allemaal worden verwerkt tijdens de slaap. Ondertussen eten ze twee keer per dag pap en twee keer per dag vlees.

P1120974

Maar de melkbar blijft natuurlijk momenteel nog heel belangrijk. Voor Aprille is het fijn, dat de pups nu zelf gaan eten, want het was haar wel een beetje aan te zien dat zogen een zware klus is, ze verloor gewicht. Een zogende teef eet en drinkt vele malen meer dan zij normaalgesproken doet, eigenlijk zoveel ze wil.

P1120973

Hoe meer de pups groeien, hoe meer melk zij dagelijks naar binnen werken.

Lichtblauw heel

Ze zien er bol en tevreden uit. En dan nu de wekelijkse portretjes. Nu ze de camera in kunnen kijken, volgt er zoals gebruikelijk een eerste karakterschets bij. Dit is wat Marianne over de D-tjes zegt:

Rood 21 dagen

Het rode teefje is een pittig hondje dat zich altijd wel even verzet als je wat van haar wil, maar geeft zich daarna makkelijk over en ontspant zich. Ondernemend en laat van zich horen als iets haar niet naar de zin is.

Blauw 21 dagen

Het (blauwe) reutje dat de roepnaam Coco krijgt is een hondje dat niet echt opvalt, hij is makkelijk, heel relaxed. Slaapt het liefst lekker tegen zijn zussen aan en kruipt er gewoon bovenop. Ligt al vaak als een echte whippet met de pootjes omhoog. Ook was hij heel meegaand toen hij voor het eerst pap kreeg voorgeschoteld.

Rose 21 dagen 2

Het roze teefje, dat net als rood goed van zich laat horen en een eigen willetje heeft. Maar ook zo heerlijk tegen je aan kan hangen en gewoon in je handen in slaap valt.

Turqoise 21 dagen

Het turquoise bontje was al een beweeglijk hondje bij de geboorte en is dat nog steeds, had als eerste de oogjes open, liep als eerste. En zorgt ervoor dat ze een goed plekje aan de tepel heeft. Als Aprille opstaat terwijl de pupjes drinken blijft ze tot het einde toe vast houden. Ze was ook de eerste die vanmiddag zittend op haar kontje onder Aprille ging zitten om te drinken.

Groen 21 dagen

Het groene teefje is een gemakkelijk en gewillig hondje. Gaat een beetje haar gangetje en heeft veel interactie met het rode teefje.

Geel 21 dagen

Het gele bontje is ook al zo’n gemakkelijk en lief hondje. Gaat haar eigen gangetje, ook wel los van de groep. Kruipt tussen de achterpoten van Aprille door om zo aan een van de achterste tepels te kunnen liggen. Ze was de eerste die pap en vlees ging eten zonder probleem.