We hebben in de afgelopen zeven weken best wel veel kilometers gemaakt in mooie omgevingen.

Naast de camping waar mijn caravan staat ligt de Hoorneboegse heide; daar hielden we in augustus een “paarse heide wandeling” voor whippets & hun vrienden. We waren er met ruim 70 mensen en 70 honden en genoten na afloop van koffie, thee en allerlei lekkernijen die we met zijn allen hadden meegebracht.

Ik mocht onlangs ook mee vliegen met een Rotary vriend, en zag voor het eerst mijn mooie Den Helder vanuit de lucht, en daarna vlogen we naar Heiloo om een rondje te maken boven het GGZ terrein, waar ik vaak op kantoor werk.

En eind augustus was er onze lang verwachte wandelvakantie in Oostenrijk in het gebied van Saalbach-Hinterglemm en Kaprun, met onze vaste whippetgroep, die sinds 2010 met elkaar op vakantie gaat. Op de heenweg bezochten Ronald en ik nog mijn whippetvrienden Sabine een Andi in Tirol, die net een nestje Animagi whippets hadden liggen van tien dagen oud.

Deze keer hadden we de luxe van een prive gids: Gabriela Andrei en haar whippet Cedric. Wij kennen haar nog als lid van de Ned. Whippet Club, maar ondertussen is zij professioneel berggids in Oostenrijk en Italie. Inclusief gids waren wij met 14 mensen en 16 whippets. Gabriela had alles voor ons verzorgd, inclusief het hotel, met een eigen eetkamer voor onze groep, waar de honden ook mochten komen. We hebben heerlijke weken met prachtig weer gehad en iedereen is heel gebleven.

Voor onze Hinde was het de eerste bergvakantie sinds zij haar rug brak na een aanrijding door een auto – gisteren precies 2 jaar geleden. Ik was ontzettend benieuwd hoe zij dit ging doen, want wij zouden hele dagen onderweg zijn en zeker vier uren per dag door de bergen lopen en klauteren. Vlak voor de vakantie ben ik nog met haar naar de chiropractor geweest voor een “APKtje”. Zij heeft het fantastisch gedaan – ze heeft alle wandeldagen met veel plezier meegedaan, op marmotten gejaagd, gezwommen en geklauterd. De laatste dag had zij haar kunststof nagelkapjes om, omdat de nagels van haar achterpoten te snel sleten (ze sleept er altijd licht mee). Ik was ontzettend trots op haar.

Op de tussenstop in het hotel in Duitsland hebben wij op 4 september de verjaardag gevierd van 4 van de whippets in onze groep: Dune, Zoe, Maestro en Hinde werden die dag acht jaar oud.

Onderstaand een foto impressie van alle gevlogen en gelopen kilometers. Als je op een foto klikt, verschijnt hij in het groot. Je kunt ook op de eerste foto klikken, dan kun je alle foto’s een voor een in het groot zien.