P1000424De laatste foto van (Of Summer’s Joy) Mozart van Hans en Elly, zoon van onze Chloe; hij is eergisteren over de regenboogbrug gegaan, vier dagen voor zijn 12e verjaardag.

MEDION DIGITAL CAMERA

MEDION DIGITAL CAMERA

Hij was het enige reutje in Chloe’s nest van zes. Toen hij bij Hans en Elly ging wonen, betekende dat voor ons het begin van een lange vriendschap, die mij nog altijd erg dierbaar is.

DSC00006 copy

Mozart tweede van rechts, hij had het meest lichte velletje van allemaal.

SONY DSC

SONY DSC

Hij was een lieve, vrolijke reu, met de typisch opgeruimde aard van zijn moeder Chloe.Vakantie Halle 2007 024

Mee kamperen met Elly, Hans en de kleinkinderen.

SONY DSC

SONY DSC

Mozart met zijn neef en zes nichten, de pups van zijn nestzus Jewel. Uit Jewel’s nest zou Maestro bij hem komen wonen.

IMG_1476

Mozart en Maestro….. maatjes door dik en dun.

IMG_0315

Toen Mozart 5 1/2 jaar oud was sloeg het noodlot toe; wat er precies is gebeurd is een raadsel gebleven maar hij kwam tijdens een wandeling met een verlamd achterlichaam uit een greppel gekropen. Er volgde een peperdure operatie en hij moest weer leren lopen.

SONY DSC

SONY DSC

Met het trainen bij de WRA was het afgelopen…. Mozart liep voortaan met een hanentred, zijn achterlijf verloor bespiering en had de neiging om naar opzij uit te zwaaien. Hij moest schoentjes dragen om te voorkomen dat zijn pootjes stuk gingen.

SONY DSC

SONY DSC

Driekwart jaar later liet hij ons allemaal versteld staan in de Zwitserse alpen; met een blij gezicht lanceerde hij zich soms met vreemde capriolen van de hellingen af, vol vertrouwen dat het goed zou komen. Hij genoot en wij waren allemaal apetrots op hem.

Flexchalet MP 2011 (8)

Naar de top van de Plaine Morte (3.000 meter);

Flexchalet MP 2011 (150)

Uitrusten tijdens de lunchpauze op een alpenwei;

SONY DSC

SONY DSC

Lac de Tseuzier;

Flexchalet MP 2011 (97)

Mozart en Maestro;

21-sep-2013-015

Een mooi gezicht had hij; hij was een mannelijke versie van Chloe;

24 maart 2014 016

Twaalf jaar onafscheidelijk van zijn Kwakkie; de pluchen eend met nestgeur die mijn moeder destijds aan alle pups mee gaf. Als ik op visite kwam, was dat het eerste waarmee hij altijd aan kwam zetten.

Mozart 4

Megan met in haar kielzog Maestro en Mozart, in 2013. Op deze foto is goed te zien dat Mozart gehandicapt was.

Mozart 2

Bijna tien jaar oud, maar nog vol levenslust en op volle toeren.

foto-8-kopie

Heerlijk tutten in zijn cozy cave…..

P1030541

Afgelopen oktober, met de hele whippetfamilie bij Evelien en Wim op bezoek.

P1030675

Oktober 2015, op het strand van Zeebrugge.

Hij had de laatste tijd steeds meer last van zijn voorpoten, die al 6 1/2 jaar meer dan normaal zijn lichaamsgewicht moesten dragen. Gisteren kon hij totaal onverwacht niet meer lopen of staan. Hans en Elly hadden met de honden naar het strand willen gaan, maar zagen de wanhoop in zijn ogen, en wisten dat zijn zo gevreesde laatste dag was aangebroken.

Mozart is ’s middags weer naar huis gekomen in zijn mand, met Kwakkie tussen zijn poten. De kleinkinderen van Hans en Elly hebben mooie tekeningen bij hem gelegd. Ik heb ’s avonds zijn koude maar zoals altijd superzachte velletje kunnen strelen. De twaalf jaren tussen de dag waarop hij in mijn handen is geboren en deze verdrietige dag waarop hij naar het licht vertrok zijn voorbij gevlogen.

Moosje heeft de fijnste baasjes gehad die een whippet zich maar kan wensen. Elly en Hans hebben hem na zijn ongeluk zijn tweede leven gegund. Zij hebben al die jaren de vele verwonderde blikken van voorbijgangers richting hun gehandicapte hond getrotseerd en hem vol vertrouwen zijn eigen grenzen laten verkennen. Geen wonder dat hij geen moment zonder hen wilde zijn. Hij was altijd van de partij, met al zijn doorzettingsvermogen en een grote grijns op zijn gezicht.

rainbow-870362_960_720

Dag lieve Moos, je mooie ziel wordt enorm gemist. Dit jaar klauter je de bergen niet meer met ons op, maar ik heb het gevoel dat je er op de een of andere manier toch bij zult zijn.