Zoals degenen die mij wat beter kennen wel weten, houd ik ervan om dingen samen te doen met gelijkgestemden. En ik vind dat mensen die een belangrijke bijdrage aan iets leveren daar ook de erkenning voor horen te krijgen. Om die reden heb ik aan Marianne voorgesteld om in ieder geval de komende jaren samen Salty Sand’s whippets te vertegenwoordigen.

Ik denk dat Marianne en ik de mensen en dieren benaderen met dezelfde dosis nuchterheid, respect, gevoeligheid en humor. En bij ons allebei staat het welzijn van onze dieren en het hen kunnen geven van ruim voldoende persoonlijke aandacht voorop. We stimuleren elkaar en zetten elkaar wel eens aan het denken, maar ook vullen we elkaar aan. Zo is de een het liefst scheppend bezig met de handen, de ander met de pen. Marianne heeft aan de wieg gestaan van de Werkgroep Traditionele Siamezen Nederland. Zij heeft dit ras vijftien jaar lang met passie gefokt en nam daarnaast jaren lang de kittenbemiddeling voor haar rekening. Over whippets is zij nog steeds niet uitgeleerd (wie wel….) maar haar kennis van genetica en haar inschattingsvermogen van mens en dier zijn met deze achtergrond behoorlijk goed ontwikkeld.

Sinds Megan twee jaar geleden in het leven van Marianne en Arend kwam en we samen bezig gingen met haar toekomst, kwam het een en ander mooi samen. Zo weten we dat Megan zal floreren met een roedelgenootje aan haar zij, terwijl mijn Chloe het niet verdient om op haar oude dag zowel de aandacht te moeten delen met haar kleindochter Hinde en achterkleindochter Hazel als met nog eens een nieuwe pup in de vorm van een achterachterkleindochter. Dat is een van de redenen waarom het Salty Sand’s C-nest zojuist bij Marianne is geboren en het teefje uit dit nest bij haar moeder zal blijven wonen.

Fokken doen we met aandacht voor welzijn, gezondheid, karakter, schoonheid en het sportieve wezen van de whippet. We hebben een vergelijkbare insteek wanneer het gaat over het plaatsen en ondersteunen van onze pups en hun eigenaren, een whippet leven lang.

De gezamenlijke plannen voor het D-nest beginnen ook al gestalte te krijgen. Maar dat gaat nog wel een paar jaar duren, geduld is een schone zaak. Eerst maar eens volop genieten van Megan’s nest.

feb 21 2012 005

Monique met Salty Sand’s Bring Me Luck “Megan”, acht weken oud;

26 aug 2013 257

Marianne met Megan, 20 maanden oud, na het winnen van het schoonheid/coursing klassement bij de whippetteven in Sevenum.