10 maart 2014 013

Kun je tegelijkertijd verdrietig en gelukkig zijn? Ja, dat kan. Naar aanleiding van Jewel’s afscheid mocht ik heel veel lieve berichtjes en kaartjes ontvangen. Op één daarvan stond een quote van Jan Siebelink, uit zijn boek “Mijn leven met Tikker”, waarin de whippet Tikker een hoofdrol speelt.10 maart 2014 002“Eén ontbreekt en de wereld is leeg”. Zo voelde het inderdaad, vooral de eerste dagen. Dan heb je drie whippets over, maar zij zijn Jewel niet. Ik nam het hen bijna kwalijk, merkte ik. 10 maart 2014 017En toch kun je tegelijkertijd gelukkig zijn met je leven en de mensen en dieren die er deel van uitmaken, ondanks je verdriet om een verlies.10 maart 2014 018aJe jongste kijkt je vol aanbidding aan en je ziet jezelf terug in haar blik ;>)…..10 maart 2014 004

Ons rondje over de zeedijk was heerlijk vanochtend. Jullie zullen wel denken, wat heeft Den Helder een miezerig strandje. Maar dat is dit niet; de dijk is maar 300 meter van mijn huis. We hebben ook een prachtig strand, een paar kilometer verderop. De dames trekken daar drie mooie rondjes en daarna smeren ze hem de duinen in om op konijnenjacht te gaan, Vandaar dat ik het ’s morgens even bij de dijk houd ;>)10 maart 2014 005Er is altijd veel te zien, vogels, en af en toe ook een zeehond.10 maart 2014 006a

Deze “zeehond” heet Hazel is altijd even blij…..9 maart 2014 170In de duinen is het rollebollen geblazen;9 maart 2014 182En graven uiteraard…..9 maart 2014 202Beetje kuieren langs het Hengstenpad;9 maart 2014 179ajpgMet Chloe gaat het uitstekend, maar ze zal haar dochter Jewel best wel missen, want die deden eigenlijk alles samen.9 maart 2014 059

Ik was met Wim mee naar Crufts afgelopen weekend. Rosanna was er ook, met Jewel’s kleinzoon Romeo (Dust ’n Dunes Legend), die werd voorgebracht door Wim, in de Special Junior class.9 maart 2014 054Daar waren dit jaar 220 inschrijvingen bij de whippet reuen en 241 bij de whippet teven. De whippet is een populair Engels ras en staat bij Crufts 3e op de ranglijst van alle rassen, qua aantal inschrijvingen. In iedere klas werden 5 honden geplaatst. Romeo werd 5e van de 16 reuen in zijn klas, dus een mooi resultaat. Er bleek ook de nodige belangstelling voor hem te zijn, van enkele Europese fokkers. Deze Crufts had een Nederlands tintje; want Meis (Creme Anglaise Hello World Look At Me) van Jan Willem en Kris werd beste teef – de eerste Nederlandse whippet ooit die zoiets heeft behaald. Geweldig om dat te hebben kunnen bijwonen!9 maart 2014 100aWim en ik waren te gast bij Russell, van Veredon Whippets, de eigenaar van Reef. Ik heb daar heerlijk kunnen knuffelen met Ritchie, Reef’s vader. Ook al zo’n heerlijk beest met een oogopslag om in te verdrinken. Hij is niet alleen Reef’s vader, maar ook de vader van de succesvolle Blue Spring’s Elektra uit Frankrijk, die het ook goed deed op Crufts.

9 maart 2014 162a

Wij vertrokken met kleine Bella (Veredon With Love to Summer’s Joy) weer richting Nederland. Op de foto Bella met haar moeder Betty. Bella’s vader is Reef, dus zij is een halfzusje van Megan’s aanstaande nest. Ze gedroeg zich voorbeeldig onderweg, zo braaf en rustig. Ze at en dronk prima, en wisselde een beetje spelen af met veel slapen. Wat een heerlijke baby!9 maart 2014 090aBeppie is nog maar 15 maanden jong en verwelkomde haar nieuwe roedelgenootje met open pootjes in Diemen.

Volgende blog wordt het tijd voor een buikfoto van Megan. Want die dijt al lekker uit en heeft gelukkig volgens Marianne haar eetlust weer helemaal terug.