Het verdriet om Jewel zit diep en dat is echt zo maar niet voorbij. Ondertussen gaat het leven gewoon door, en is het goed om te proberen in het nu te zijn, net als onze geliefde diertjes.

Jewel’s kleinzoon Salty Sand’s Best Friend “Bidaï” werd gisteren op de jumping (behendigheid) 10e van de 88 inschrijvingen. Het was zijn allereerste wedstrijd ooit! Ik ben heel trots op Manon en Bidaï, en beschouw dit als een mooi verjaardagscadeau. Manon’s feedback over de wedstrijddag en over Bidaï:
1925293_633804296667596_1172832831_n
Sùpertrots op m’n mooie, lieve Pietje. Vandaag ons debuut op de behendigheidswedstrijd en het ging supergoed! Het Spel, tijd-fout-uit, hadden we een weigering door lui handling , verder foutloos, bij het Vast parcours zag ik de enorme aarzeling om de wip te laten kantelen en heb ik de wip langzaam naar beneden geduwd (en daar dan dus disk voor), maar verder vloeiend en foutloos. Bij het pittige Jumping parcours kostte de wissel voor de paaltjes waarschijnlijk nèt ietsje teveel tijd en met een klein tijdfoutje een supermooie foutloze jumping……1 maart 2014 2

Het gaat goedkomen met ons Prinsje! Hij is op dit moment de enige whippet in de gehele A-klasse (er is in één klasse hoger wel eens een whippet gesignaleerd en een x whippet/bordercollie). Bidaï heeft al mijn verwachtingen overtroffen als het om het trainen van een whippet gaat. Ik was Aussies gewend, maar hij doet beslist niet onder voor hen, sterker nog, hij is beter stuurbaar zelfs. Ben begonnen met het idee om lekker te trainen, wedstrijden zou ik dan met de Aussies wel doen, maar na slechts een jaartje trainen zijn we op wedstrijdniveau…dat bleek gisteren wel! Onverstoorbaar wacht hij tot hij aan de beurt is, waar mijn Aussies nog wel eens kabaal maken, maar aan de start is hij een heel andere whippet. Al grommelend en blaffend vervolgt hij zijn parcours met een enorme kwispel bij de finish. Fantastisch gewoon….Ben zo verliefd op hem ❤feb-6-2012-029Manon met Bidaï, toen 5 1/2 week oud. Het was februari 2012 en ze gingen een ritje maken met de auto. Ik zat die week in Barcelona voor mijn werk, maar dankzij Virginie, Elly en Nikki en de a.s. puppy eigenaren ging het socialisatieprogramma gewoon door.