27 december 2013 011

Je hangt je kransje aan je deur, doet wat boodschappen, staat wat in de keuken, en hop, kerst 2013 is alweer voorbij……27 december 2013 003

Ik woon in een voormalige kapperszaak, en mijn buren in de oude slagerij. Hun etalageraam is nog groter dan het mijne, groot genoeg voor een mooie oude fiets, met een mandje met bloemen voorop. Poes zit er graag bij te poseren als ze niet in het mandje met bloemen ligt en trekt zich niets aan van whippets die voor haar neus tegen het raam op springen ;>)27 december 2013 001We hebben een mooie wandeling gemaakt met Marion en haar honden; een spaniel, een whippet en deze kruising whippet/Mechelaar.27 december 2013 014Er werd enorm gerend in het bos…..27 december 2013 019Ik sluit af met mijn lieve Jewel. Zij is in de kerstnacht van de trap gevallen en heeft waarschijnlijk allerlei kneuzingen en een hersenschudding. Een zielig hoopje hond nu, vooral als ze een beetje moet lopen om haar behoeften te doen. Ze krijgt zachte massages en pijnstillers, en eet gelukkig nog altijd met plezier. Aanvankelijk dacht ik dat de oorzaak neurologisch was, ze heeft immers een tumor in haar hoofd zitten, waarvan we niet weten of het goed- of kwaadaardig is, en of het hard groeit. Wel heb ik de indruk dat ze af en toe hoofdpijn heeft. Die tumor veroorzaakt in ieder geval het syndroom van Cushing. Een van de – vele – gevolgen van Cushing is dat spierweefsel wordt afgebroken en dat de romp topzwaar wordt door vervetting en een vergrote lever. Het is dus ook goed mogelijk dat zij is uitgegleden doordat haar achterhand haar gewicht niet meer zo gemakkelijk kan dragen als vroeger. Het is een zorgelijke ontwikkeling, maar meer dan ons best kunnen we niet voor haar doen. Haar de trap op en af dragen, alles geven wat we denken dat ze nodig heeft, en goed kijken of ze zelf nog wel wil. Ik hoop echt dat ze toch nog even bij ons mag blijven. Ze is mijn hartendief en prijkt om die reden dit jaar op mijn kerstkaart. Wordt vervolgd.