SONY DSCGisteren is Maggie tijdens de wandeling in het bos het leven van Annemarie, Mart en Daaf uitgerend. Ze heeft het niet overleefd. Maggie was 8 1/2 jaar oud.

Ik heb Annemarie en haar Maggie in februari 2006 leren kennen, toen zij voor het eerst meededen aan de jongehonden- veteranendag van de NWC. SONY DSCSeptember 2006; ik had hen uitgenodigd om naar de try out van het whippet racen te komen dat we voor de fun samen met de familie Permo uit Zweden hadden georganiseerd. Maggie’s eerste meters achter het haas heb ik toen op foto vastgelegd. “Excellent body” was het commentaar van de Permo’s. Daarna volgde een lange en succesvolle coursingcarrière, die vorige maand pas werd afgerond.SONY DSCAnnemarie en Maggie kwamen dat jaar ook voor het eerst logeren. Maggie en Chloe zochten elkaar op en genoten samen zwijgend van elkaars rust en  vertrouwen.SONY DSC2011; vijf jaar later en Chloe en Maggie zitten nog altijd het liefst gezellig naast elkaar.16-sep-2013-035Afgelopen september logeerde ik nog een weekendje in huize Rouw….. Maggie zocht ons zoals gewoonlijk regelmatig op in de slaapkamer, op bed of in een lekker slaapzakje.

De zachte wijze blik van Maggie zal niet meer op ons rusten, want ze komt niet meer thuis. Voor Annemarie, Mart en Daaf een hartverscheurend afscheid, van hun allereerste whippetmeisje. De enige goede plek om een hondje als Maggie te bewaren is heel diep in je hart.