12 november 2013 010

Hier gaat alles zo z’n gangetje. Keutelen in om huis en in Den Helder. Kortom, huisje boompje beestje. En straatje. Met varkentje. Het is ons buurtvarkentje Nuf Nuf die voorbij kwam dribbelen ;>)12 november 2013 001

Ze was onderweg naar de dierenwinkel hier in de straat, vandaar. Lekker dier. Dat vinden mijn dames ongetwijfeld ook, dus we zullen maar geen street gathering organiseren!12 november 2013 026aHet was alweer eventjes geleden dat ik Rosanna en haar Ryan (Salty Sand’s Beach Comber) en Romeo (Dust ’n Dunes Legend) had gezien; zij genieten regelmatig van la douce France, vandaar. Arme jongens, koud gearriveerd in Den Helder en ze moeten alweer in het gelid…..12 november 2013 023aIk wilde namelijk graag van de gelegenheid gebruik maken om een momentopname te maken van de ontwikkeling van de twee heren.12 november 2013 048Na de lunch een lekkere wandeling over het Hengstenpad en door het bos. Hazel trekt bij voorbaat haar strijdgezicht, voor het geval Ryan het in zijn hoofd haalt om haar in te halen ;>)12 november 2013 073Alles is nu uitgebloeid, en er hangen alleen nog wat verdwaalde besssen aan de struiken. En toch blijft de natuur prachtig, vooral in het zachte licht van de zon die in deze maanden laag staat.12 november 2013 063Romeo vond het heerlijk om het haasje te zijn……12 november 2013 065Met een grote grijns probeert hij de familie voor te blijven. Dat lukte hem niet altijd; Hinde en kids kunnen af en toe eng hard hun rondjes draaien in die duinen.12 november 2013 090Heerlijk herfstbos. We kwamen diverse mensen tegen die met ons aantal honden een opmerking maakten over het feit dat de hondenbelasting zojuist is afgeschaft in Den Helder. Ja, dat is echt heel prettig nieuws, want met vier honden betaalde je EUR 450 per jaar……..12 november 2013 095Ryen en Romeo zorgden opvallend vaak dat ze aan de achterkant van de dames verbleven.12 november 2013 098Kwestie van een beetje tunnelvisie waar reuen wel eens last van hebben…….12 november 2013 119Ik zag deze week nog kans om wat late rozenbottels te plukken en er jam van te maken. Dat deed ik altijd samen met mijn vader, en vorig jaar stond mijn hoofd er nog niet naar. En deze zomer nog niet, door het overlijden van ome Cor. De bottelsoort die wij altijd plukten zijn er namelijk al in augustus. Maar nu had ik opeens toch zin in wat warmrode gezonde biologische jam…. en hij is lekker geworden, al zeg ik het zelf.IMG_7118Zaterdag ging ik op de koffie bij Marianne en Arend, om onze groepsvakantie naar de Zwitserse alpen door te spreken. Als alles meezit gaan we deze zomer weer eens met een stuk of 16 whippets de bergen in. Marianne had hondencupcakes gebakken en die mocht ik uitdelen aan de dames.cupecakeDaar verdwijnt een hele cupcake tussen de machtige kaken van Hazel. Honden zijn dol op versgebakken koek en deegwaren, en kennen echt wel het verschil met wat uit de winkel komt!IMG_7139Megan (Salty Sand’s Bring Me Luck) liep zich ontzettend uit te sloven voor haar familie. Ze had het heel druk; alle speelgoed moest uit de kast komen.IMG_7122De spelletjes vielen ook wel in de smaak bij haar familie. Niet dat die van mij er ook maar iets van snapten; maar ze lieten Megan het slimme werk opknappen en grepen dan snel de beloninkjes voor haar neus weg.IMG_7149Hazel claimde bovendien Megan’s cave bed (even geen foto’s meer van whippets in cave bedden ;>) en Hinde haar slaapzakje. Zielig he.16 november 2013 068Zondag was het hier in tegenstelling tot het binnenland waar het mistig was, heel mooi weer. Even buurten op de zeedijk, waar altijd wel wat te beleven is met andere honden.16 november 2013 078aHet is een heerlijk losloopgebied, met een onbetaalbaar uitzicht. En een stralende snuit van Hazel. Ze heet Salty Sand’s Be Jewelled, maar het had ook Be Happy kunnen zijn, want ze is altijd blij.16 november 2013 032Het was laag water; dan ontstaat er altijd een soort strandje onderaan de dijk.16 november 2013 050Daar is allerlei eetbaars te vinden; de meeuwen slachten er krabben, en zij laten de pootjes dan rondslingeren. Wanneer die een dagje liggen gaan ze heerlijk ruiken, en de dames vinden het een lekkernij.16 november 2013 060Schaduwspel “gelukkige vrouw met honden”.16 november 2013 084aWanneer we weer omhoog klimmen krijgt Hazel nog even de kolder in de kop en scheurt wat over het gras.16 november 2013 007Wat een leven hebben ze toch….. kom jongens, nu gaan we lunchen! 1471928_588179067896786_1299836468_n

Ik sluit af met deze foto van een diep slapende Bidaï (Salty Sand’s Best Friend). Manon en Bidaï hebben afgelopen week met succes een proefexamen behendigheid afgelegd; heel intensief was het, maar na een lekker dutje is het duo klaar om te starten in het volgende wedstrijdseizoen. Trots!