Cocoonen betekent je terug trekken binnenshuis, om te ontspannen. Nou, hier wordt de afgelopen dagen behoorlijk wat af gecocooned!27 oktober 2013 (65)Tijdens de Salty Sand’s herfstwandeling van 27 oktober bleken we ontzettend geluk te hebben gehad met het weer; de zon scheen meestentijds en het weer was redelijk zacht.27 oktober 2013 012De volgende dag al was Nederland in de ban van de storm, en Den Helder ook ;>)27 oktober 2013 007Ik maakte deze foto van een onbekende langharige kerel, op de zeedijk, op het hoogtepunt van de storm en vlak voordat ik van mijn benen waaide. De honden zaten op dat moment veilig in de auto, uiteraard. Het was windkracht 10 met stoten met windkracht 11.Windhond cartoonDe volgende dag stond deze cartoon in de krant…… En over bomen gesproken: er gingen er in Den Helder heel wat om, sommige ontworteld en andere gewoon afgeknapt.8 november 2013 026Gek genoeg bleef de schade in ons kleine maar mooie bos heel erg beperkt, vergeleken met de bomenrijen in de stad en in het stadspark. De honden hadden trouwens nog dagen lang de storm in de kop. Wanneer Megan ook van de partij is, worden andere honden fijn uitgetest door Hinde’s twee dochters, die zich heel mans voelen met z’n tweetjes. Hinde is er altijd bij, soms doet ze mee en soms probeert ze ze juist in toom te houden.8 november 2013 010Iedere reu ondergaat een inspectie en mag zich niet verroeren tot hij “dismissed” wordt.8 november 2013 046Chloe is de laatste tijd minder kien op hele lange wandelingen in dit onstuimige weer. Aan het eind snijdt ze wel eens een paadje af en loopt dan via de kortste route naar de auto. Het wordt hoog tijd voor haar jasje, eens zien of ze het dan weer leuker gaat vinden. Ze houdt van haar gemak; hier is ze in de auto bij achterkleindochter Megan gesprongen, omdat ze vond dat de baasjes weer eens te lang bleven kletsen bij de auto.8 november 2013 052Het is weer de tijd van de kaarsjes en het knusse. De dames zoeken elkaar op op de bank, om uit te buiken van de maaltijd en zich voor te bereiden op een volgende wandeling.8 november 2013 043De jonge garde hangt dan graag over de oudjes heen. Chloe houdt niet zo van dat kleverige gedoe want het is haar te warm, maar begrijpt ook wel dat dat erbij hoort wanneer je roedelleider bent…..8 november 2013 020

Hazel is de grootste plakkerd. Maar ze deelt ook massages uit, die oma Jewel zich hier laat welgevallen. Als je goed kijkt zie je haar dikke teen op deze foto. Het rommelt daarbinnen en ik ben er bijna zeker van dat er glas of iets anders in zit. Ik week het iedere avond in de Badedas, en doe haar een schoentje aan tijdens de wandeling. Hopelijk komt wat er in zit er binnenkort ook weer uit….27 oktober 2013 016Mijn nieuwe Kenwood keukenmachine is in vol bedrijf; je hebt een heel keukenkastje nodig voor alle hulpstukken, maar dan kun je er ook echt alles mee. Ik maal er bijvoorbeeld de groenten en het fruit van de honden mee, en ook de vleesmolen is inmiddels ingeslingerd. Smoothies maken staan ook op het program deze week. 994967_10200194277059045_1194276511_nDit is een foto van Hinde, tijdens onze kennismaking met behendigheid, ruim vier jaar geleden. Ik ben afgelopen week voor het eerst met haar dochter Hazel naar behendigheidsles gegaan. Geen foto, want het was pikkedonker ;>)8 november 2013 014

Hazel is een grappig dier hoor. Ze was de eerste tien minuten op het agility veld totaal niet geconcentreerd. Het duurde even voor ik het begreep; ze dacht dat we op een coursing veld stonden. Na wat afwezige sprongen over hindernissen, waarbij ik haar aan de riem had, moest ik haar los maken, want “het ging wel goed”. Nou, dat was ook zo, maar pas nadat ze eerst het veld over was gesjeesd om een kill te maken op een witte pion in de verte bij een ander groepje cursisten. Toen pas viel het muntje dat het géén coursing was, en vanaf dat moment ging het met de hindernissen, de tunnel en de paaltjes best heel goed. Wordt vervolgd!27 oktober 2013 014In de afgelopen twee weken heeft Evelien een ware rage ontketend onder de whippetliefhebbers in België en Nederland, door op facebook een foto en filmpje van Zoë en James in hun nieuwe cave beds te laten zien. Iedereen die er ook één kocht, liet dit op zijn beurt zien op facebook, met als gevolg dat het zich als een olievlek verspreidde. Op de foto Hazel in ons cavebed “large”.8 november 2013We hebben ook een extra large gekocht, waar Hazel en Hinde meestal samen in bivakkeren. Dit is het ware cocoonen! En wat denk je….. ik heb de laatste tijd ’s nachts nog maar één whippet op mijn bed, en dat is Jewel. Haar cavebed is nu ook besteld; wat zal ik lekker slapen vanaf nu! Ook handig in de caravan denk ik, en wanneer ze ergens moeten logeren.