Dit vind je mooi of heel lelijk, iets ertussen in bestaat niet geloof ik. In augustus tikte ik twee Chinese aardewerken krukken op de kop, in een antiekzaakje in Frankrijk. Dankzij Virginie kwamen ze via Brugge en Leek uiteindelijk in mijn woonkamer terecht. Hier een Caroline van Zanten whippet op zo’n kruk. Ik vind het wel mooi staan, in de buurt van mijn bankstel!

Bidaï en zijn herenroedel vermaakte zich in het herfstbos dit weekend.

En dan vooral met Nisga’a natuurlijk ;>)

Yuma, Payute, Bidaï en Nisga’a.

Op 8 december a.s. doet Bidaï gehoorzaamheidsexamen.

Hij heeft er afgelopen week ook nog heel raar uitgezien; een reactie op een plantje buiten. Na het nemen van deze foto is zijn hele hoofd nog verder opgezwollen. Er moest een injectie aan te pas komen, daarna slonk het weer snel.

Alles is weer terug bij normaal; Bidaï en Nisga’a genieten samen van de verwarming…..

Ook is Manon zachtjes aan begonnen met het bijbrengen van de behendigheidstoestellen. De wip wordt nog tegengehouden zodat hij niet naar beneden klapt.

Lokken met het voertje tot het raakvlak. Ook de clicker werkt goed bij het aanleren van van alles.

Wachten op het raakvlak met de voetjes netjes in het gras. Bidai vindt het leuk om van alles te leren, maar soms knijpt hij ertussenuit om een paar rondjes te sjezen, bij wijze van uitlaatklep. Heel herkenbaar, dat zou Hazel precies zo doen!

 

Ook Megan zit op cursus, met Marianne en Arend;

Los volgen;

Netjes zit en af – wel met een kleedje, want dat mogen whippets ;>))

Wat haar heel goed af gaat is speuren.

Geur oppikken van de man die zich in het bos heeft verstopt;

En dan het spoor netjes uitwerken…..

En het gaat heel goed. Zo goed zelfs, dat Megan a.s. maandag als fotomodel mag fungeren wanneer een fotograaf het speurwerk komt vastleggen – want een speurende whippet, daar kijkt men toch een beetje van op. In Scandinavië echter, zijn er veel whippets die hun zweetwerklicentie hebben gehaald en op wedstrijdniveau leuk meedoen (zweetwerk = een bloedspoor uitwerken). Honden worden daar ingezet om dieren die gewond zijn geraakt in het verkeer op te sporen.

Gisteren hebben we samen gewandeld; een mistige middag, maar dat maakt de honden niets uit;

Hazel, Hinde en Megan in de “zandbak” langs het Hengstepad.

Spelen met een hele snelle dame uit Spanje;

Fijne werkweek allemaal!