Vlak voor het weekend was Marianne zo lief om het onkruid te wieden in mijn tuintje; Megan en Hazel wezen tusssen het spelen door fanatiek aan wat er allemaal moest verdwijnen, en af en toe renden ze weer de woonkamer in met hun vieze modderpoten.

Vrijdagavond reed ik met Hinde naar Geldrop, voor een weekend bij Annemarie en haar gezin. Het was zaterdag prachtig weer; Maggie, Donna, Truffel en Hinde namen het ervan in de tuin.

Na de heerlijke viscurry van Mart liepen we ’s avonds voor een tweede keer het prachtige bos- en heidegebied in, waar Annemarie pal naast woont.

Ik mag nog steeds geen trekkende honden aan de riem houden dus nam Annemarie Hinde vast. Hinde is loops en mocht niet los, maar beurtelings mochten Maggie en Donna vrij lopen. Truffel had helemaal de vrije hand, maar kwam meestal vrij snel weer bij ons terug.

Overal konijnenkeutels….

Eens kijken wat Maggie allemaal op weet te stoten…..

Met weemoed en wat frustratie kijken Donna en Hinde al het konijnenspul na dat uit zicht verdwijnt….

Het is echt een heerlijk wandelgebied, en de late avondzon scheen er zo mooi overheen;

Maar de volgende dag zouden we naar de show in Uden gaan, dus maakte Truffel toch alvast haar borst maar nat ;>). Die had zeker over onze schouder naar www.weeronline.nl zitten kijken!

Daar zaten we dan, op zondag; Daisy met Pierrot, Virginie met Dusty, Annemarie en Jacqueline met Truffel, Nikki met Ivy en Hinde en ik. Vanuit onze geschakelde tentjes te staren naar de buien die steeds meer in hevigheid toenamen…

Weliswaar voorzien van ons natje en ons droogje, maar toch… er zijn heel veel andere dingen die je liever doet wanneer het zo hard regent…

Hinde kijkt me wat verpieterd en vragend aan: wat doen we hier in godsnaam….?

Ik hou maar wijselijk mijn mond en steek er nog een aardbei in. Hinde legt het hoofd nog maar eens op de rand van de mand die ze met Truffel deelt.

Ivy maakt oogcontact met Nikki, maar ook die kan het niet leuker maken dan het is (en het is gewoon niet erg leuk);

Het werd ook steeds frisser trouwens….

Wat kwamen de dekentjes die iedere inschrijving van de organisatie kreeg goed van pas! En mijn die ultradikke yogasokken die ik nog in mijn tas vond, en die niet in mijn kleine schoentjes passen ;>)

Truffel stond ingeschreven in de puppyklas teven, Ze ging met Jacqueline de ring in, won haar klas en werd daarmee beste puppy. Super gedaan!   

Nikki showt haar Ivy in de jeugdklas; en krijgt 3 uitmuntend.

 Hinde en ik, en Dusty met Virginie traden aan in de open klas.

Hinde deed ondanks de moddertroep toch heel erg haar best voor me, ook tijdens het rondje gangwerk tonen.

Netjes staan voor de schrijverstafel, terwijl de keurmeester het keurverslag dicteert.

Voor een loops hondje op een regenachtige dag showde ze zich netjes. Hinde en Dusty werden 3e en 4e in de open klas.

Onze klas werd gewonnen door Suus van Jan Willem en Kris, die vervolgens beste teef werd, beste van het ras, beste van de windhondengroep, en reserve best in show. Geweldig, wanneer een whippet het zo ver schopt op een all breed show!