Vandaag is de lente begonnen! Zoë (Salty Sand’s Anyone’s Daughter) en James (Chelridge Cavendish) wisten vorige week al dat het eraan zat te komen.

We vieren ook mijn mam’s 82e verjaardag vandaag. Van harte gefeliciteerd, mam!

Ik krijg vaak te horen, dat ik een bijzondere moeder heb, en ik ben het roerend met de mensen eens. Naast de toenemende begeleiding die mijn stiefvader thuis nodig heeft, springt ze wekelijks nog het verzorgingstehuis binnen bij mijn vader, die ook Alzheimer heeft, om zijn voorraadkast aan te vullen met lekkere dingen.

Mijn moeder gaat nog altijd naar koersbal, volksdansen en bingo, en doordeweeks schuiven Ronald en ik ’s avonds voor een heerlijke maaltijd aan tafel. Onze honden zijn er iedere dag welkom, ook voor logeerpartijen wanneer ik voor mijn werk of plezier de stad uit moet. Haar luisterend oor en heldere gedachten zijn een zegen wanneer je ergens over van gedachten wil wisselen. Kortom, ik heb een mam uit duizenden, en ik hoop dat ze er nog heel lang mag zijn.

Twee jaar geleden, toen mijn moeder 80 werd, schreef ik het onderstaande blogje, dat nog eens benadrukt hoe ondernemend mijn moeder altijd is gebleven: http://saltysand.weblog.nl/overig_nieuws/haar-80e-lente/