Op zaterdag morgen speelden Bidaï en Megan nog gezellig op de bank; zich niet bewust van het naderende afscheid…..

En Marieke legde gezeten aan een provisorisch naaitafeltje de laatste hand aan haar geschenk voor de vier B’tjes: een donkerrood fleece jasje voor de komende weken.

Terwijl Lucky en Bora vanaf veilige hoogte de pups lagen gade te slaan ;>)

Hazel heeft heilig ontzag voor volwassen honden, maar is tegelijkertijd ook heel nieuwsgierig naar ze…..

Bidaï past prima in zijn jasje…. hij is er klaar voor.

’s Middags was het zo ver; Bidaï ging met Manon en Olaf mee naar Utrecht. Met zijn hele uitzet: een lekker mandje met dekentje met nestgeur, Salty Sand’s pupinformatieboekje, kilootje voer, jasje van Marieke, kluifjes en speeltjes die de bezoekers de afgelopen weken voor alle pups meebrachten of stuurden, de testmuis waarmee Erica de gedragstest afnam (met om zijn hals het allereerste piepkleine gekleurde koordje dat de pups na de geboorte omkregen) en cadeautjes van de eigenaren van Megan en Ryan (en ook Manon en Olaf hebben cadeautjes voor de andere B’tjes achter gelaten). Zijn mooie groene halsbandje met riempje hebben we helaas hier nog liggen – dat wordt z.s.m. opgestuurd!

Even later was Megan aan de beurt; op deze foto inspecteert ze haar eigen bruidschat en is ze zich nog niet bewust van de spannende verandering die haar te wachten staat.

Megan hoefde niet ver te rijden; Marianne en Arend wonen slechts 18 kilometer bij ons vandaan dus we gaan elkaar heel vaak zien! Het afscheid viel me niet zo moeilijk; ik heb me de hele dag namelijk met plezier verplaatst in de feeststemming van Manon en Olaf en Marianne en Arend. We hebben elkaar in de het afgelopen jaar steeds beter leren kennen, en het voelde heel goed om “groentje” en “roodje” over te dragen. We zullen elkaar sowieso regelmatig blijven zien, en mijn eigen “geeltje” blijft immers bij ons, wat ook voor mij heel eerlijk gezegd ronduit als een cadeautje voelt. 

De eerste foto’s van Bidaï zijn inmiddels binnen; hier maakt hij kennis met Nisga’a en Payute;

In het mandje in de buurt van Payute.

Al een beetje spelen met Nisga’a;

Lekker liggen bij Yuma;

De eetlust is niet verdwenen door de verhuizing, alhoewel de kipfilet er iets beter in ging dan de brokjes;

De nacht is prima verlopen; Bidaï ging om elf uur naar bed in zijn kenneltje en Olaf of Manon sliep op de matras ernaast. Hij heeft de hele nacht door geslapen en moest om half acht worden wakker gemaakt….. 

Eerste wandelingetje in zijn nieuwe omgeving;

Natuurlijk wordt hij ook stukken gedragen;

Inspectie van een scootmobiel – daarna besteeg Bidaï doodgemoedereerd de treeplank ;>)

  

Parkietjes kijken bij oma!

Lekker racen achter het huis;

Wij zijn er met de achterblijvers Hazel en Ryan ook op uit gegaan vandaag.

Daarover deze week meer, en als het goed is ook foto’s van Megan’s nieuwe leven! Haar eerste nacht was wel wat onrustig, maar de berichten over haar eerste dag zijn daarentegen heel erg goed. Wordt vervolgd!