Toen ik vanmorgen beneden kwam trof ik Nikki met de hele familie op de bank aan; zij had namelijk vroege dienst, wat wil zeggen dat je om zeven uur naar beneden wordt geroepen door vier hongerige pups. Maar wat misschien leek op een pyamadag veranderde al snel in een activiteitendag;

Om 10.30 uur brachten we namelijk de B’tjes naar groep 5 en 6, van de basisschool in ’t Zand, bij juf Jane, die een vriendin is van Marianne. De kinderen moesten eerst in een kring zitten, waarna zij kennis mochten maken met Megan, Hazel, Ryan en Bidaï.

Ons bezoek had ook een educatief tintje; Marianne, Jane en ik vertelden o.a. waar whippets allemaal goed in zijn, hoe hard ze later kunnen lopen, wat ze eten, op welke leeftijd ze naar hun nieuwe baasjes gaan, hoe je het verschil tussen een jongetje en een meisje kunt zien en nog véél meer ;>). Nikki was deze keer de fotograaf.

Ook oefenden we hoe je een hond iets lekkers aanbiedt zonder in je vingers te worden gebeten….

En hoe je een pup hoort vast te houden. De B’tjes bibberden een klein beetje toen we ze binnen droegen, maar dat was van korte duur. Al snel kwamen ze los en gingen in op de uitnodigingen van de opgewonden kinderen, om te spelen en te knuffelen.

Af en toe lieten ze – zoals te verwachten viel – alle vier typisch overspronggedrag zien: krabben, en gapen, om hun eigen spanning wat weg te werken. Maar alle nieuwe indrukken werden toch wel razendsnel op hun harde schijf opgeslagen en verwerkt.

Ook Hinde gedroeg zich voorbeeldig met de kinderen; we hadden haar meegenomen om te laten zien hoe de pups er later uit zouden gaan zien. Hinde en haar nestgenoten zijn helaas nooit op bezoek geweest op een school, maar hebben wel tijd doorgebracht met de kinderen van bezoekers en met Elly’s kleindochters. Zij vindt het dus prima om met kinderen op te trekken. 

Plezier met Bidaï;

Glunderen met Hazel;

Rollebollen met de twee reutjes;

Neus aan neus met Ryan;

Schateren met Megan……

Kinderen en pups, een wereldse combinatie.

Het halve uur vloog om, we hebben er allemaal van genoten.

Tijd om te gaan; Marianne laat hier de kinderen afscheid nemen van Hazel;

De pups waren na deze nieuwe ervaring compleet uitgeteld en sliepen zodra we ze in de auto zetten. Bedankt, Marianne en Jane, voor het mogelijk maken van de socialisatie van de B’tjes met kinderen!

Later vandaag opnieuw een nieuwe ervaring – geen leuke maar gelukkig eenmalig; de chipper van de Raad van Beheer kwam de B’tjes chippen, zodat ze hun stamboom binnenkort kunnen krijgen. Dit werd deskundig door Elly en Nikki begeleid terwijl ik op mijn werk zat ;>).

Vanavond kregen we bezoek van Christa en Henk, en hun Podenco mixje meisjes Steffi en Daisy. Wie weet, komt er ooit een whippetje bij……

De pups laten zich echt door niets uit het veld slaan. Alle bezoekers zijn voor hen OK, autorijden hebben ze nu een keer of 7 gedaan, en ze verhikken noch verschrikken van harde geluiden of dingen die vallen. Ze zijn echt heel lakoniek nu; het socialisatieprogramma werpt zijn vruchten af.

En kijk eens wat Nikki ze deze week heeft geleerd: netjes zitten en ophouden met piepen, voordat ze te eten krijgen. Nog drie nachtjes slapen, en dan vliegen de eerste twee pups uit: zij zijn er helemaal klaar voor. Ik hopelijk ook, tegen zaterdag, want, ze worden met de dag leuker en aanhankelijker ;>)