Het is weer tijd voor de wekelijkse portretfoto van de B’tjes. In volgorde van geboorte: het blauwe reutje; hij is net als de groene reu zacht van aard; de meiden zijn ze wel een beetje de baas. Hij is evenwichtig en speelt graag, maar lijkt op dit moment minder avontuurlijk dan zijn groene broertje.

Het rode teefje; de ernstige blik verbergt een lief en vrolijk pupje, sociaal met alle nestgenoten. Ze laat zich niet 1,2,3 op de kop zitten maar schikt zich in de rangorde die er is. Ze gaat nog altijd haar eigen gangetje in de roedel en maakt als enige zo maar wilde sprongen van punt A naar B, en ziet dan wel waar ze landt…..

Het groene reutje; zachtaardig, zelfverzekerd, maar gaat confrontaties het liefst uit de weg. Hij is soms een piepkont, want hij heeft gezien wat en wie zich buiten de puppyren bevinden en vindt zijn wereldje nu al te klein.

Het gele teefje; ze is net als de rest dol op mensenknuffels, maar binnen het roedeltje houdt ze iedereen fanatiek onder de duim. Dat we wel even weten wie er de baas is! ;>)

De opmerkzame lezer is het vast opgevallen, dat de portretfoto’s zijn gemaakt met nieuwe leren bandjes om; die zijn door Maria Buerman gemaakt, zoals zij heeft gedaan voor onze eerdere nesten. Deze keer in de kleuren die ik de pups bij de geboorte heb gegeven, maar wel in een donkere, “klassiek Engelse” tint.

De puppyren is gisteren opnieuw aangepast; de werpkist is eruit en vervangen door een bench, zodat de B’tjes in de komende vier weken leren, dat een bench een prima plek is om te slapen. Zondag was een drukke dag met veel bezoek, fijne mensen die bij ieder bezoek een of ander steentje bijdragen; Manon en Olaf brachten een heerlijke zelf gebakken appeltaart mee, Cobus en Maria de halsbandjes en zij en Rosanna en Guido hielpen met het ombouwen van de puppyren, waarna de laatsten op de pups pasten toen wij een strandwandeling gingen maken. Marianne en Arend waren er ook; Marianne die een paar keer in de week een middag op de pups past en in huis niet stil lijkt te kunnen zitten ;>). Bedankt allemaal, het is fijn om te voelen dat we een aantal dingen ook samen kunnen doen.  

Hopelijk helpt dit de eigenaren die tijdens de puppentijd thuis een bench willen gebruiken, om de overgang voor hun pup zo klein mogelijk te houden.

 De B’tjes zijn dol op hun nieuwe mand, en spelen dat het een lieve lust is. Verder lukt het ze echt vaak om de hondenbak te vinden om hun behoeften op te doen. Wordt vervolgd!