Of, zoals de a.s. eigenaren van de pups zullen denken: pàs op de helft…. De B’tjes waren afgelopen vrijdag precies 4 weken oud. Eéntje duikelde diezelfde dag over de 40 cm hoge rand van de werpkist; die kan ik dus ’s nachts niet meer dicht houden, ze hebben dus steeds vrij spel in de puppyren, maar kunnen de ingang prima terug vinden.

Je zou met zo’n nestje in de woonkamer bijna vergeten dat we ook nog een buitenleven hebben….. zoals het eerste ochtendrondje in de vroege ochtendzon, hier op de zeedijk.

Als dát er allemaal niet zou zijn, dan zou zo’n moederhond die zich in dienste stelt van haar pups toch geen leuk leven hebben……

Hinde bleef de allereerste dagen na de geboorte van het nest liefst in huis; zelfs een heel kort rondje kon haar niet bekoren. Maar binnen een week liep ze toch weer graag met de roedel mee, tussen alle zorg voor haar viertal door.

De trekganzen zijn deze week volop in beweging, het blijft een machtig gezicht om ze over zee te zien gaan in hun V-formaties, waarbij ze contact houden met prachtige keelgeluiden.

Binnen gaat het ook goed hier; de B’tjes weten amper welk speelgoed ze zullen kiezen; alles is leuk, en er wordt al flink mee geschud.

Bij Deke’s vorige nest zag ik hoe de pups genoten van een ritselend kattentunneltje, en heb er daarom dit jaar als kraamcadeau één voor Annemarie en één voor mezelf gekocht. Ze zijn er dol op!

Een beige speeltunnel en een beige klimheuvel, wat willen de kleintjes nog meer…..

Nou, erin slapen, bijvoorbeeld ;>). Het is het lievelingsplekje van het rode teefje geworden.

Een foto van het stoere geeltje;

Gegeten wordt er volop; gewelde puppybrokjes of Duck uitmuntend, het gaat er allemaal van harte in. Met na afloop een slokje bij Hinde, bij wijze van desert.

Verder hebben we geprobeerd om de B’tjes in stand te zetten op de bar. Met precies vier weken is dat wel aan de vroege kant, ze zijn nog niet vast genoeg op de benen en snappen er niets van, behalve dat je er iets lekkers voor krijgt.

Het was dan ook – zoals verwacht – geen groot succes, behalve bij het blauwe reutje, die toevallig heel eventjes knap wilde staan. 

Aan de bar werd gisteren ook gebakken sliptong gegeten. Met de puppyren die de helft van de woonkamer in beslag neemt, is het behelpen want de eettafel is tijdelijk weg; gasten mogen dus kiezen tussen staand eten aan de bar, of zittend op de bank met een dienblad. Maar verder is het hier best gezellig hoor ;>). De staande versie is voor Hinde een beetje jammer want ze kan niet op je bord kijken ;>)

Gisteren lieten we de dames en de pups achter in de capabele handen van Marieke, en reden we naar Geldrop, om het Ballistic nest van Annemarie te bekijken. Ze zijn nu ruim 6 weken oud, en met een groepje mensen hebben we ze één voor één op tafel kunnen bewonderen.

Na afloop trok Annemarie deze jongen te voorschijn…. we kregen hem niet op! Van harte meid, met je zeer geslaagde eerste nestje! En tot gauw, wanneer het hier ook zo ver is, over een paar weken.