Ik ben eruit, de namen zijn bekend en gaan deze week op de post naar de Raad van Beheer. En dan maar hopen dat de chipper net als vorige keer bereid is om pas na onze pupkeuze te komen chippen – want op dat moment worden de namen aan de individuele pups verbonden.

DE JONGENS – Foto’s en namen in willekeurige volgorde

Salty Sand’s Best Friend
Deze naam werd bij mij aangedragen door zijn aanstaande eigenaren. Hij ligt zo voor de hand, dat ik hem zelf nooit zou hebben gevonden, maar wel heel mooi! De reu die deze naam krijgt gaat ongetwijfeld zijn naam eer aandoen in de roedel waarin hij zal worden opgenomen, waarvan er één ook al “Best Friend” heet, maar dan in de taal van de Lakota Indianen. Zijn roepnaam wordt Bidaï, hij wordt vernoemd naar de Bidaï Indianstam.

Salty Sand’s Beach Comber
Ik ben in Den Helder geboren en ben daarmee een rasechte “Jutter”. Zo noemen de Heldernaren zich, naar het strandjutten dat vroeger uit pure armoede langs de kust is ontstaan. Het is illegaal; net zo illegaal als je whippet laten jagen in de duinen. Salty Sand’s en beach combers horen daarom bij elkaar als de sterren bij de maan, en dus mòest een van de reuen wel zo gaan heten. Zijn roepnaam zal Ryan zijn; de eerste letter R verwijst naar Robin, de geliefde whippet die hem ooit is voorgegaan in de roedel. De betekenis van Ryan is “koning”.  

DE MEISJES – foto’s en namen in willekeurige volgorde

Salty Sand’s Be Jewelled
In het A-nest ben ik begonnen met het vernoemen van Hinde naar haar oma, die de roepnaam Chloe draagt: “Salty Sand’s Aubade for Chloe”. Logisch dat Hinde’s dochter nu wordt vernoemd naar haar oma Jewel. Het is een logica die ik zelf leuk vind, maar die bij de dierenarts nog wel eens verwarring oplevert bij het invullen van officiële documenten. Geeft niets, het is een kwestie van goed wakker blijven! Haar roepnaam wordt Hazel, als verwijzing naar haar kleur.

Salty Sand’s Bring Me Luck
Bring Me Luck is een naam met een B die tot mijn verbazing totaal niet voorkomt in The Whippet Archives, terwijl daar toch bijna 132.000 whippetstambomen in staan, van whippets die in de afgelopen 120 jaar zijn gefokt. Dit meisje zal de eerste zijn, en ik hoop dat zij haar nieuwe eigenaren het whippetgeluk brengt waar zij al geruime tijd naar toe leven. Haar roepnaam wordt Megan, wat heel toepasselijk is bij de kennelnaam, want het betekent: “parel van de zee”.