We sloten 2016 af met een gezellige kerst voor mijn broer Ronald, zijn vriendin Els en mijn mam. Met Isis, die van mijn moeder en Ronald was, ging het de afgelopen maanden gestaag bergafwaarts, maar ze was er nog bij met de kerst.

Op 29 december heeft Ronald haar na al zijn goede zorgen moeten laten gaan… ze is 16 jaar en 4 maanden oud geworden en laat ons achter met prachtige herinneringen aan een lang en goed geleefd whippetleven.

Op verzoek van Marco Huisman organiseerden we redelijk spontaan een oudejaarswandeling voor whippets & friends, bij ons in Den Helder. Er was een goede opkomst en met elkaar serveerden we voor en na de wandeling oliebollen, gluhwein, warme chocolademelk en soep.

p1100229

Hazel na de lange wandeling, heerlijk relaxed gleden de honden oudejaarsavond in.

p1100263

Tobie raakt steeds meer gewend aan zijn nieuwe leven in onze roedel. En hoe meer ontspannen hij raakt, hoe meer zijn onzekere gedrag verbetert. Het gaat langzaam de goede kant op. Toch neem ik hem niet mee als ik met mensen afspreek en de kans groot is dat we veel vreemde honden tegen gaan komen. Hij heeft laatst zijn hak geblesseerd, dus hij moest aan de riem blijven. En dan is hij juist zo luidruchtig, alhoewel hij dat af en toe helemaal lijkt te vergeten om te doen. Ik hou goede moed!

Druk gewoon op een van de foto’s, dan verschijnen ze in groot formaat:

Zo liet ik Tobie thuis toen ik overstak naar Texel, waar Manon en Olaf een weekje op vakantie waren met hun roedel. Altijd leuk om weer bij te kletsen en om Hinde’s zoon Bidai te kunnen zien en aanhalen. De gloednieuwe veerboot is echt prachtig, ingericht in zacht groen, bruin en beige en met grote panorama ramen. Hij gleed over een spiegelgladde zee, terwijl het de dag ervoor nog stormde, een mooi plaatje met in de verte onze vuurtoren de lange Jaap.

In januari waren Nikki en ik te gast bij Virginie en haar mam Tessa in Brugge. Ook Evelien schoof bij ons aan, voor een gezellige avond. Het was Jewel’s nest dat ons met elkaar in contact bracht in 2008. Sindsdien wordt er regelmatig door ons allemaal gependeld tussen België en Nederland.

Schitterend wandelweer troffen we op zondag, op het strand en in de duinen van Zeebrugge. Na afloop aten we kraakverse zalm en kabeljauw uit de oven, een prima begeleiding bij Tessa’s heerlijke flessen Italiaanse wijn ;>).

Eigenlijk was dat alles gewoon een aanloop voor het dessert. Want voor taart en gebak moet je in Brugge zijn.

20170122_115937

Niet alleen voor de prachtige oude binnenstad dus….

Maar ook om te watertanden bij de bijzondere bonbons van Dominique Persone, en bij de net geopende vestiging van Les Merveilleux…..

In het weekend lopen we regelmatig een rondje Mariendal, met Marianne en Arend en hun Sandjes Megan en Aprille. Deze keer liepen we Danielle tegen het lijf, met haar langharige whippet Tikker en Spot, een whippet/border mix. Danielle geeft Tobie en mij regelmatig training, zodat we verder kunnen werken aan zijn socialisatie buitenshuis.

niccolo-en-aprille

Tijdens die wandelingen smeden we onze onze gezamenlijke fokplannen. En dat blijft spannend, want zo vaak hebben we geen nest; dit wordt voor ons het 5e nest in 17 jaar. Binnenkort zal Salty Sand’s Cherished by Hinde “Aprille” loops worden en zal zij worden gedekt. Wij hebben haar a.s. partner afgelopen zomer gezien in Duitsland, waar wij met zijn baasje afspraken op de heenreis naar Oostenrijk. Het is Koseilata’s Nowhere Man, met roepnaam Niccolo. Alle informatie over deze combinatie is te lezen in het aparte blogbericht Salty Sand’s nestplanning D-nest voorjaar 2017.