Tags

,

Ryan Ivy aankondiging hart

Rond 25 juni a.s. hopen Nikki Hofman en haar vader Ernst hun eerste whippetnest te verwelkomen, in Hendrik-Ido-Ambacht, onder hun prachtige kennelnaam Gaelic Whisper’s.

De ouders van het nest zijn Salty Sand’s Beach Comber “Ryan” en Sheol Touch of Irish “Ivy”. Ryan is een zoon van onze Hinde, geboren in ons B-nest van eind 2011. Ik kijk ernaar uit, en hoop bij de geboorte van de pups aanwezig te kunnen zijn.

Ivy en Ryan als pup

Ivy en Ryan als pup. Een aantal, of misschien wel alle pups uit deze combinatie zullen waarschijnlijk de witte accenten van hun moeder krijgen, ook omdat hun opa Jazz, de vader van Ryan, deze ook heeft.

Nikki en Ernst fokken uiteraard volgens het fokreglement van de Nederlandse Whippet Club. Dit houdt onder andere in, dat de ogen van beide ouderdieren vrij van erfelijke aandoeningen zijn bevonden. Daarnaast zijn beiden vrij van erfelijke hartaandoeningen, dit is getest door middel van een echo met kleuren doppler. Een goede socialisatie van de pups is ook bij Gaelic Whisper’s een belangrijk aandachtspunt (voor een idee hierover zie hierboven in het menu “Socialisatiegids).

jan-29-2012-017

Nikki met onze Hazel. Zij was drie en half jaar geleden nauw betrokken bij het grootbrengen en socialiseren van ons B-nest. Daardoor kent zij Ryan, de vader van haar aanstaande nest al vanaf zijn geboorte.

feb-19-2012-042

Ons B-nest met Guido en Rosanna, de huidige eigenaren van Ryan, en Nikki.

feb-26-2012-050

Begin 2012: Ivy (destijds 11 maanden oud) en Ryan (9 weken oud).

Voor meer informatie over het nest, en contactgegevens van Nikki: Zie www.gaelicwhisper.wordpress.com