Tags

, ,

IMG_2789

Deze dagen kan het vriezen of dooien. Of heel hard waaien en regenen. Er zijn dagen bij waarop je je afvraagt of het licht uberhaupt nog wel aan gaat buiten. Tussen de wandelingen door liggen de dames in de watten.

IMG_2786

Hinde doet af en toe netjes haar grote boodschappen buiten. Maar soms rollen ze toch nog de cave in tijdens haar slaap. En dan wil geen hond er nog in liggen, ook al kan ik ze helemaal intact wegpakken. Wanneer de cave in de wasmachine ligt, dan behelpt Hinde zich op de bank.

IMG_2892

Afgelopen zondag ben ik naar de Winnershow in Amsterdam gaan kijken. Het was er dit jaar vrij rustig; het aantal bezoekers lijkt omlaag te gaan….. misschien niet zo gek, wanneer je EUR 12,50 entreegeld moet betalen, EUR 16,50 parkeergeld en EUR 5,50 voor een belegd broodje! Toch kun je op de juiste manier deze dag ook gratis doorkomen, en dat heb ik dus gedaan. En ik had voor 30 man boterkoek gebakken, samen met mijn mam.

IMG_2901

Er waren 50 whippets ingeschreven, waaronder Romeo, die werd voorgebracht door Rosanna, en Ivy van Nikki. De blik van Romeo spreekt boekdelen…. die loopt liever op het strand.

IMG_2882

Maar hij deed het prima en werd 2e in zijn klas.

IMG_2890

Wim had Reef ingeschreven in de kampioensklas; dit was Reef’s laatste show, voor hij terug gaat naar Engeland.

IMG_2870

Raguel (zoon van Reef en Megan), inmiddels alweer 8 maanden oud, kwam samen met zijn personeel naar zijn vader kijken.

IMG_2885

Reef won de kampioensklas reuen en werd vervolgens beste reu. Hij kreeg daarmee het dubbele CAC en de titel Winner ’14. En het CACIB zorgde ervoor dat hij zich nu Internationaal kampioen mag noemen.

IMG_2894

Klassieker dan Reef komen whippets nauwelijks nog, dat was goed te zien in de goed bezette kampioensklas. Mooi, en goed voor de genenpool dat keurmeesters verschillende type whippets weten te waarderen.

IMG_2814

Vandaag is het precies 12 weken geleden, dat Hinde aan haar rug werd geopereerd. Na 3 weken zette zij haar eerst stappen. Nu, 9 weken later, mag zij weer los van de riem worden uitgelaten.

IMG_2830

Hazel probeert soms met haar te stoeien, maar daar steek ik letterlijk een stokje voor, door haar af te leiden met een leuke stok.

IMG_2855

Tja, wat kunnen we dan wel nog samen doen…..

IMG_2849

De duinen afgraven en wegvreten!

IMG_2851

Hier houdt Landschap Noord-Holland Noord niet zo van. Maar het is wel erg leuk!

IMG_2804

Sinds we het wandelen hebben ingekort van 35 naar 20-25 minuten, maakt Hinde weer wat vooruitgang. Ze tilt nu regelmatig haar voeten redelijk goed op in plaats van ermee te slepen en ze zet ze minder wijd uit elkaar om balans te vinden. En gisteren bij de fysiotherapeute bleek dat haar dubbeltreedreflex en kruisreflex het opeens weer deden – afgelopen vrijdag was dat nog niet zo. Dat houdt in, dat wanneer ze staat en je klapt haar voetje om of je zet haar voet schuin over de ander heen, zij soms zelf de voet weer in de goede stand zet. Oftewel haar propriocepsis is verbeterd.

Het is op dit korte filmpje goed te zien. De haperingen in het lopen komen doordat ik tijdens het filmen niet meer voor haar zit met stukjes grillworst of kaas. Dat is natuurlijk heel verwarrend en storend voor zo’n hard werkend dier ;>))

unnamed

Hazel ligt altijd keurig te wachten op haar aandeel, voor het niets doen. Zij houdt Margriet wel nauwlettend in de gaten, in alles wat ze met Hinde doet. Wanneer Hinde bindweefselmassage krijgt ligt ze er met haar lange bemoeineus bovenop.

unnamed

Die bindweefselmassages en hydrotherapie zijn essentieel voor honden die aan hun rug zijn geopereerd. In het operatiegebied verkleeft de huid namelijk helemaal met de spieren eronder. Dat voelt heel naar aan, en zonder regelmatige massages om de huid losser te maken, moet een dier zich behelpen. De kans dat het raar en verstijfd gaat lopen, om het trekkende gevoel zo veel mogelijk uit de weg te gaan is ook veel groter. Het schijnt dat blinde geleidehonden, die altijd een tuig aan hebben, op die plekken ook last van een verkleefde huid kunnen krijgen. Het lopen op een loopband, in steeds lager water, zorgt voor de ontwikkeling van balans en spierkracht.

IMG_2797

Van zo’n sessie moet Hinde altijd even bijkomen thuis.

IMG_2798

Maar ze kijkt dan toch een soort van “voldaan”.

IMG_2958

Haar vacht is nu praktisch helemaal teruggegroeid.

IMG_3002

Gisteren hadden we de oppas over Hinde’s dochter Megan en kleindochter Aprille.

IMG_2987

Aprille is een pienter pokie.

IMG_2969

Ze lijkt veel op Megan, maar we zien ook de nodige Reef trekjes.

IMG_2966

Ze trekt graag alle speelgoed tevoorschijn;

IMG_2950

Maar tante Hazel in combinatie met de cave zijn toch haar favorieten.

IMG_2927

De een is heel klein en de ander behoorlijk aan de maat; maar ze zijn wel aan elkaar gewaagd en hebben zo hun eigen techniekjes om de ander te stangen; een soort David en Goliath dus.

IMG_2935

Hazel houdt Aprille goed eronder, en Aprille geeft zich daar met het nodige plezier aan over. Ze wordt er in ieder geval niet verlegen van.

IMG_3006

En Megan? Die heeft even heerlijk vrij van haar moedertaken en neemt het ervan.