Sirope 1

Dit is Sirope, een gecastreerd reutje van 10 maanden oud. Hij zit in een Spaans asiel, weggehaald van een adres waar hij zat te verhongeren en verdorsten bovenop zijn eigen uitwerpselen.

Sirope 2

Mijn moeder en ik hebben besloten om Sirope tijdelijk op te vangen, om zijn kans op een leuk baasje te vergroten. Over vier weken is het zover, dan is hij in Nederland en mag hij zich aansluiten bij mijn damesroedel.

Waarom? Wij hebben ons eigenlijk altijd ontfermd over afgedankte hondjes, uit Nederland, Griekenland en Spanje. Pas in 2000 kochten wij voor het eerst twee rashondjes, de whippets Chloe en Isis, die er allebei gelukkig nog zijn. Met hen begon deze heerlijke periode in de wondere wereld van de whippet, met zelf gefokte verwende Salty Sand’s whippetpups, geboren met een gouden lepel in hun mondje.

Het voelt goed om tussendoor weer eens een “afdankertje” op weg te mogen helpen. Heel bewust koos ik voor iets anders dan een windhond. Wel heeft hij de maat van een kleine whippet, 47 cm hoog en 11 kilo zwaar. En die oogjes…. onweerstaanbaar. Dit hondje is nog volop in ontwikkeling en moet veel leren in korte tijd, en wij hopen hieraan een liefdevolle bijdrage te leveren. We maken er stiekem gewoon een echt Salty Sandje van, nou ja, innerlijk dan ;>). Ik heb er heel veel zin in.