De pups hebben in de afgelopen week aan een riempje leren lopen onder de ervaren begeleiding van Elly (van Mozart en Maestro), die ook bij het B-nest een grote steun is geweest. Zij heeft Marianne en Arend in de afgelopen weken fantastisch kunnen helpen met de verzorging van de pups.

Afgelopen vrijdag kwamen Erica en Manon langs met een speciale missie; zij kwamen de karakters van de pups testen, net als twee en half jaar geleden is gebeurd bij het B-nest. Erica is pup instructeur bij Hulphond Nederland en heeft al heel lang whippets. Manon is ook een hondenkenner in hart en nieren, en baasje van de Aussies Payute en Nis’ga en Bidai (Salty Sand’s Best Friend).

noname

Een voor een gingen de pups mee naar de zolder (een voor hen nog onbekende ruimte), waar werd beoordeeld hoe zij individueel op aanrakingen door vreemden en nieuwe dingen reageren. Eerste onderdeel: kijkt de pup weg, of zoekt hij juist oogcontact? Het eerste wijst op onderdanigheid, het laatste niet. En de foto van Bodhi spreekt dus boekdelen ;>)

noname

Geeft hij zich over wanneer hij in een positie wordt gelegd die overheersend is? Bodhi niet in ieder geval ;>))

noname

Wat doet Storm wanneer hij wordt tegen gehouden en zijn ogen worden afgedekt?

noname

Hoe reageren ze op een nieuw ding dat allerlei deuntjes afspeelt? Aprille ging het checken.

noname

Deze leuke vilten speeltjes had Erica als cadeautje mee voor de pups. Maar wat doen ze ermee….. sjorren, maar ook apporteren? Raguel kwam ermee terug.

noname

Gezellig rommelen bij die aardige mevrouw en haar leuke spullen, denkt Aiko ;>)

noname

De zweeftest; wat doet Aiko wanneer hij boven de grond wordt gehouden, geeft hij zich over of verzet hij zich, vindt hij het spannend?

noname

Zoekt de pup contact om samen het hoofd te bieden aan al die nieuwe ervaringen?

noname

Gaat hij stoer op onderzoek uit in deze omgeving vol nieuwe geuren en materialen? Komt en volgt hij je als je roept?

De zes pups bleken heel erg te verschillen in hun reacties. Wij hebben ze goed leren kennen in de afgelopen zeven weken, maar de dynamiek van de groep kan bepaalde eigenschappen maskeren. Erica en Manon kwamen ook met goede tips hoe de aanstaande eigenaren met bepaalde eigenschappen van hun pupje om zouden kunnen gaan.

1966882_10203892919103634_1909694574162010393_n

De ballenbak die we mochten lenen van Erica viel ontzettend in de smaak bij de C-tjes……

En nu dan de portretjes, standfoto’s en karakterschetsen van de pups:

Salty Sand’s Cherished by Hinde “Aprille”

noname

noname

Uit de test kwam naar voren dat zij een rustig, speels, open en mensgericht hondje is. Ze neemt alle nieuwe dingen nieuwsgierig en ontspannen in zich op.

Salty Sand’s Complete the Feeling “Jadore”

noname

noname

Uit de test bleek dat Jadore zelfstandig en onderzoekend is, Hij komt gemakkelijk naar je toe en is nieuwsgierig. Hij maakt graag contact met mensen, maar is ook snel afgeleid. Jadore laat zich niet gemakkelijk overheersen.

Salty Sand’s Close to the Heart “Bodhi”

noname

noname

Bodhi is een hondje dat snel opgewonden raakt en fel is op speeltjes. Hij heeft een eigen willetje en laat zich ook niet zomaar domineren. Snel afgeleid en snel in zijn motoriek, dus echt een heel sportief hondje. Behoorlijk op mensen gericht, hij maakt oogcontact en Erica kreeg een uitgebreide likbeurt van hem.

Salty Sand’s Colours from the Past “Storm”

noname

noname

Storm geeft onbekenden graag likjes maar hij mijdt wel direct oogcontact. Hij komt gemakkelijk en is een heel onderzoekend hondje, kan wild doen maar is ook wel voorzichtig met nieuwe dingen. Ook zoekt hij dan regelmatig steun bij de mensen.

Salty Sand’s Captured in Motion “Aiko”

noname

noname

Aiko kijkt ook licht weg en maakt geen oogcontact met vreemden. Maar hij komt gemakkelijk en is nieuwsgierig op een heel rustige manier. Je kunt hem gemakkelijk opwinden en hij speelt graag met je, maar is daarna heel snel weer kalm.

Salty Sand’s Covered with Wings “Raguel”

noname

noname

Raguel is een rustig en een beetje afwachtend hondje. Hij maakt ook geen rechtstreeks oogcontact. Wel is hij heel mensgericht en totaal niet angstig, maar hij zoekt wel steun bij de mensen. Hij gaat er goed voor zitten en bekijkt het allemaal rustig.

Bedankt Erica en Manon voor het komen doen van de karaktertests, en Jan Willem van Creme Anglaise whippets voor het komen helpen maken van deze mooie standfoto’s van de pups, dat kun jij als geen ander ;>).

Afgelopen zondag ontvingen Marianne en Arend nog een flinke groep rasliefhebbers, whippetfokkers en aspirant fokkers. Dat is bij ieder nest traditie, en het is bijzonder denk ik in ons ras, dat we elkaars nesten bezoeken en beoordelen, en een glas champagne heffen op groot brengen van een nieuwe generatie, die we met interesse blijven volgen tijdens de ontwikkeling.

Ook Reef, de vader van het nest was van de partij. Eerst hebben we Reef en Megan in stand op tafel gezet en met elkaar besproken wat hun sterke en minder sterke punten zijn. Met die punten in het achterhoofd hebben we daarna geprobeerd de pups in stand te beoordelen en dat werd een grote friemelpartij. Toch wisten we met elkaar een beeld te vormen van de bouw en verschijning van iedere pup.

noname

Voor de pups was deze dag vermoeiend, maar ook vol met nieuwe sociale contacten. Zo maakten ze kennis met Leila en ontdekten ze dat niet alle whippets beige zijn ;>)))

noname

En dat sommige whippets felgekleurde poten hebben. De nog jonge Kate vond het heerlijk om met het jonge spul op te trekken, maar helaas voor haar moest ze zich wel een beetje rustig houden.

noname

In onbekende handen en ook nog een vreemde neus in je achterste….. dat is socialiseren met noodtempo!

noname

De zon scheen, en zowel de pups als de mensen genoten van het moment. Iedereen heel erg bedankt voor het afreizen naar het noorden, om de C’tjes te komen beoordelen en vieren!

Deze laatste week vliegt om; de C’tjes hebben gisteren een school bezocht en vandaag een verzorgingstehuis voor ouderen. En tussendoor proberen Marianne en Arend de rust te vinden om nog even te genieten van Megan’s kroost. Megan zelf is er een beetje klaar mee; ze speelt natuurlijk met haar kinderen, maar ook begint ze ze nu weg te snauwen als ze willen drinken. En ook daarin is ze eigenlijk gewoon een hele goede moeder.

Vrijdag volgt een blog over de bezoekjes aan kinderen en ouderen, en hopelijk over een aanstaand uitstapje naar het strand. Wordt vervolgd!