Een korte update; volgens de standaard drachtkalender voor honden gebeurt dit in de komende paar dagen met Megan’s pups:

Het ontwikkelen van de organen is klaar, de C’tjes zien er nu als kleine hondjes uit, met alles erop en eraan; ze zijn zo’n 5 centimeter lang. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen, nagels, snorharen en vacht zijn al wat ontwikkeld, de oogleden zijn ontstaan en blijven gesloten om pas twee weken na de geboorte open te gaan. De hartslag van de pups zou nu met een stethoscoop te horen zijn. Megan’s tepels worden donkerder en zwellen op. In deze week neemt de buikomvang behoorlijk toe, omdat er heel veel vruchtwater wordt aangemaakt om de nu snel groeiende pups goed te beschermen in hun vruchtblaas, waarin ze zich nu ook gaan draaien en bewegen.SONY DSCDe C’tjes zijn verpakt in vliezen. Deze vruchtvliezen hebben een belangrijke functie. Het buitenste vlies wordt chorion genoemd. Het binnenste vruchtvlies wordt amnion genoemd en daarin bevindt zich de pup. Tussen het amnion en chorion zitten nog het allantois en de dooierzak.14 maart 2014

Megan heeft op dit moment een andere expressie dan anders. Die was altijd al lief en zacht, maar net als zwangere vrouwen ziet ze er nu op de een of andere manier sereen uit. Overmorgen duurt de zwangerschap precies 6 weken en dan maken we een nieuwe buikfoto voor het blog; dan zit 2/3 er alweer op!