114 mensen hebben antwoord gegeven op deze vraag en dit zijn de antwoorden. Interessante ontwikkeling is dat bij elkaar opgeteld 75% dagelijks rauw vlees/vis te eten krijgt, in de vorm van delen van een dier, of ontdooid gemalen vlees/vis (KVV noemen we dat). Honden houden doorgaans meer van vlees dan van brokken als ze mogen kiezen, heb ik de indruk. De holistische dierenartsen zijn voorstander van vlees, terwijl traditionele dierenartsen meestal voor brokken zijn. Op dagelijks niveau doen ze het goed op allebei, maar welke categorie nu het gezondst oud wordt – dat zou interessant zijn om te analyseren en dan pas kun je concluderen wat nu het beste is voor een hond. De voorstanders van vlees zijn dit omdat ze vinden dat granen en rijst niet gezond zijn voor honden, en de meeste brokken worden nu eenmaal gemaakt met een hoog aandeel granen.

Wat eten whippets 2013 enquete FB Wat eten whippets 2013 enquete FB landen27 oktober 2013 020Zelf voer ik mijn honden alleen nog KVV (Degomeat, en deze maand ben ik Lotgering aan het testen), sinds een maand of twee één keer per dag aangevuld met gemalen groenten en fruit, geitenyoghurt, zalmolie en schapenvet.27 oktober 2013 016Ik gebruik daarvoor sinds deze week mijn nieuwe keukenmachine, die alles netjes fijnmaalt, want mijn oudje was maar 300 watt en die kon het niet goed aan. Dat vries ik in in dagelijkse porties. Eenmaal ontdooid gaat dat nog 3 minuten in de magnetron, zodat de kook er snel nog even over gaat. De celwanden van groenten moeten kapot zijn, anders kan een hond de voedingsstoffen niet opnemen. Dat doe je door fijnmalen of door koken. Het geven van groenten helpt ook als je je te dikke of gesteriliseerde hond slank wil maken of houden zonder al te veel honger.

Bedankt voor jullie input, en reacties zijn welkom uiteraard!