21 sep 2013 001Ik houd echt van de maanden september en oktober; regen en zonneschijn wisselen elkaar in rap tempo af, en de lichtval is warm van kleur. 21 sep 2013 006Mozart en Maestro waren hier te gast, samen met hun personeel. Hans en Elly waren zo lief om vier dagen te komen helpen om het huis van mijn ouders leeg te maken. Er is super hard gewerkt, maar het was tegelijkertijd ook heel gezellig, met lekker eten en mooie wandelingen tussendoor.21 sep 2013 013Jewel’s enige zoon Maestro op zijn gemak in zijn geboortehuis;21 sep 2013 015Mozart idem dito, altijd met een blije lach op zijn gezicht. Hij is Chloe’s enige zoon en is nu 9 1/2 jaar oud. Het is inmiddels vier jaar geleden dat hij verlamd raakte door een stel gebroken rugwervels en daaraan werd geopereerd. Sindsdien heeft hij een beetje eigenaardig loopje, maar geniet met volle teugen van zijn wandelingen en het leven in het algemeen, en een stukje rennen doet hij ook nog steeds.24 september 2013 014In het voorlaatste weekend van september genoten mijn moeder en ik van een dagje in de caravan in Hilversum. De Hoorneboegse heide zag nog prachtig paars. Het plan was om ’s avonds naar huis te rijden, maar toen de buren op de camping hoorden dat we daar eigenlijk nog geen zin in hadden, kwamen ze spontaan aanzetten met schone pyama’s, tandenborstels en tandpasta, helemaal top.  24 september 2013 002De dames beginnen het gebied beter te kennen, en verdwijnen soms even uit beeld. Gelukkig is het gebied netjes omheind, en dat geeft een relatief veilig gevoel.1 oktober 2013 055Het laatste weekend was ik opnieuw in de caravan om wat spulletjes te brengen die we daar goed kunnen gebruiken. Ik moet zeggen, het trekt erg, mijn “tweede huisje” in het bos ;>). 1 oktober 2013 050Elly en Hans kwamen ook een paar zonnestraaltjes pikken en brachten wat lekkers bij de koffie mee;1 oktober 2013 053Uiteraard met Mozart en Maestro.1 oktober 2013 051Er scharrelt heel soms een kat over de camping, dus voor de zekerheid ligt het spul meestentijds achter de tralies…..1 oktober 2013 093Het is ondertussen paddenstoelentijd geworden op de camping en in het bos.1 oktober 2013 076Het gras verliest zijn frisse kleur en vergeelt….1 oktober 2013 072De hei is een beetje minder paars nu; voor het eerst zag ik dat er ook van heide strobalen wordt gemaakt;1 oktober 2013 106Hazel en Hinde spelen met alles wat mee wil doen; hier een nog jonge Rhodesian Ridgeback, die in eerste instantie voor hert werd aangezien ;>)1 oktober 2013 047Maestro kreeg veel aandacht van Nabu, de Galga van mijn buren op de camping. Die twee hebben leuk met elkaar gerend en gespeeld.1 oktober 2013 039Tijdens een wandeling met mijn campingbuurtjes en hun honden, kwamen we nog meer Galgo’s tegen. Het was een zonnige zondag, het was druk op de hei!1 oktober 2013 027Heel veel windhonden op een hoopje;1 oktober 2013 032In de lucht werd iets moois voor ons getekend ;>))1 oktober 2013 099Amber, de Saluki dame van mijn andere campingburen. 1 oktober 2013 098Iedere avond wandelen we met het hele groepje honden nog even vlak voor zonsondergang; er wordt dan druk gespeeld op een open plek in het bos. 1 oktober 2013 091Met name Hinde en Hazel worden zeer actief in zo’n groep honden. Ik moet zeggen dat de camping en het bos en de heide ernaast op zich al fantastisch zijn; maar de aardige en behulpzame hondenmensen van de camping zijn daarbij echt een kers op de taart. Je kunt altijd op ze rekenen, maar iedereen laat elkaar wel met rust.1 oktober 2013 003In de caravan is het qua slapen een beetje behelpen; mijn bed is niet zo groot als thuis, en dus valt er niet fijn te slapen met vier whippets. De oudjes, Chloe en Jewel, zijn gek genoeg het minst kouwelijk van de vier, en dus moesten zij uitwijken naar de rondzit, in een mandje met wat dekentjes.1 oktober 2013 085Na zo’n weekendje in het bos is het ook wel weer lekker om thuis langs de zee te struinen.1 oktober 2013 120Prachtige lichtval op de lijsterbes in Mariëndal;1 oktober 2013 114De dagen worden wel met rap tempo korter. Het laatste plasrondje van de dag vindt allang niet meer plaats in daglicht…..1 oktober 2013 121Na het afronden van de grote klus bij mijn moeder was er weer tijd voor een experimentje met mijn vleesdrogertje; 1 oktober 2013 084Met een spuitzak maakte ik platte porties van een kiloworst Degomeat Kalkoen & vismix.1 oktober 2013 122Met als resultaat een trommel “eerlijke” gedroogde snacks waar de dames hun vingers bij aflikken, zonder granen en zonder schimmeldodende middeltjes. Voor herhaling vatbaar.

Morgen ga ik kijken bij de Grand Prix coursing in Spaarnewoude. Zonder honden, want Hinde wil ik voorlopig niet laten coursen na haar teenblessure, en Hazel is net loops geweest en dan wordt coursen afgeraden. Megan gaat de Salty Sand’s eer verdedigen; fototoestel gaat mee, uiteraard!