7 sep 2013 101Een groepje krabbetukkers op de zeedijk…..  Krabbetukken is een ouderwets tijdverdrijf. Het bestaat uit het vangen van krabben met behulp van een touwtje met daaraan een stukje vlees of vis. Daarna gooi je normaal gesproken de krabben weer terug in zee. We hebben in Den Helder sinds 1962 ook een carnavalsvereniging die zich zo noemt. 7 sep 2013 105Er is langs onze kust een veertigtal verschillende krabsoorten te vinden. De meest algemene is deze strandkrab. De dames hebben het de laatste weken druk met deze bezigheid; krabben zoeken….

7 sep 2013 094Chloe is er ooit mee begonnen, en alle generaties doen het na. Ook Megan sloot zich bij hen aan, en had al gauw door dat krabbenpootjes een ware delicatesse kunnen zijn. Het gaat om onderdelen van dode krabben; gedood door zeemeeuwen. Die eten de lijfjes leeg; de honden gaan voor de pootjes.

7 sep 2013 096Het is deze week plotseling herfst geworden….. temperaturen omlaag, grauwere luchten.7 sep 2013 022De zon gaat nu veel vroeger onder….. Een foto van precies dezelfde plek aan het water als hierboven, maar dan om half negen ’s avonds. Sprookjesachtig, niet?7 sep 2013 074De bekende bocht in de kilometerslange dijk, op de plek waar wij altijd wandelen. Het strand ligt een paar kilometer verderop, maar daar komen we iets minder vaak. De dames vinden het strand een beetje saai, en proberen hem dan te smeren, de duinen in, om lekker te kunnen jagen.7 sep 2013 027Dezelfde bocht in de dijk, vlak na zonsondergang. Dan gauw naar huis, kaarsjes aan en gezellig met z’n allen op de bank……. en dat is eigenlijk ook best prettig ;>)