Juni 2013 Ten AnkerOns dagelijkse bezoek aan mijn tweede vader ome Cor in verzorgingshuis Ten Anker. Hinde en Hazel liggen tijdens onze bezoekuurtjes altijd op zijn bed, en bewaken hem met hun gouden hartje en kalme aanwezigheid.

Ome Cor is ondertussen volledig bedlegerig; wij hebben hem 6 weken geleden naar het hospice gebracht, en – niet verwacht – 2 weken later naar Ten Anker, omdat hij iets op leek te knappen van al die goede zorgen. Vervolgens ging hij langzaam maar zeker verder achteruit…. vandaag hebben we hem opnieuw naar het hospice mogen brengen. Daar werken echte vrijwilligers engelen…. in wiens liefdevolle en bekwame handen je je dierbare vol vertrouwen over kunt dragen.SONY DSC

Wanneer wij er niet zijn, kijkt ome Cor in zijn wakkere uren aan een stuk door naar deze grote ingelijste foto van de dames, die dateert uit 2009, toen ze nog met z’n drietjes waren en Hazel alleen in mijn dromen bestond. Ze lijken heel toepasselijk over hem te waken. 

Mooie en rustige dromen, die wens ik onze dappere Cor toe. En overdag de energie van onze helende honden, zolang hij nog bij ons mag zijn.