4 juni 2013 046

Boterbloemen…. ze zijn er weer volop op dit moment en dat levert prachtige plaatjes op! Houd een boterbloem onder je kin en hij vertelt je of je van boter houdt, door zijn gouden gloed op je huid te werpen. De bloemblaadjes van de boterbloem bestaan uit twee lagen met ertussen een luchtzakje. De bovenste laag bestaat uit zeer platte cellen die licht als een spiegel reflecteren, in plaats van het diffuus te verstrooien zoals de meeste andere bloemen doen.

4 juni 2013 004

Boterbloemen spiegelen niet alleen hun gele kleur uitzonderlijk goed, maar ook ultraviolet licht. Bijen gebruiken dat licht om te navigeren en boterbloemen vallen voor hen dus extra op. Deinend in de wind vormen zij flitsende bakens voor de bijen en lopen zij duidelijk met hun stuifmeel te koop, wat de kans op bestuiving sterk vergroot.

4 juni 2013 012I

In Mariëndal zijn er veel te vinden. Ze kleuren mooi in het groen, samen met het rood van de zuring.

4 juni 2013 048

En honden kleuren op hun beurt weer mooi tussen de boterbloemen.

4 juni 2013 037Hinde en Hazel draaiden er een paar rondjes in, waarbij ze nauwelijks boven de bloemen uit kwamen.4 juni 2013 047Geel was ook de kleur van Hazel’s bandje in het nest ;>). En een zonnige hond, dat is ze ook geworden, in meerdere opzichten.4 juni 2013 018Aandacht voor een naderend vehikel…4 juni 2013 024Het is de paardenwagen van Noorderhaven, die ritjes door Mariëndal maakt met cliënten die bovenop de twee ruggen van de Fjordenpaarden meedeinen.4 juni 2013 006Zij zien geen van allen wat ik zie in Mariëndal; de cliënt ziet vooral de lucht; de paarden hebben oogkleppen en zien alleen het pad voor zich, de begeleiders hebben voornamelijk oog voor de cliënt. Zonde voor hen, en toch genieten ook zij volop van Mariëndal ;>). De wereld is zoals je hem ziet!4 juni 2013 015Dit is ook Mariëndal; als je de mountainbike paadjes zigzaggend volgt, waan je je in een dicht bos.4 juni 2013 044

In de schaduw vind je geen gele bloemen maar mooie rose paarse bloemendeken…4 juni 2013 009Nog een rondje rennen – Hinde en Hazel uiteraard…4 juni 2013 022

En weer richting auto.4 juni 2013 001Thuis alles op één oor; twee bij twee, moeder met dochter. Chloe met haar dochter Jewel en Hinde met haar dochter Hazel. Jewel en Hinde zijn weliswaar ook moeder en dochter, maar zij gedragen zich niet zo naar elkaar toe. Het lijkt wel of Jewel daar geen zin in heeft; veel liever speelt ze alleen maar de dochter van Chloe ;>)