23 maart 2013 099

Dit weekend was er eindelijk even tijd om de “buit” te verdelen, die is ingezameld op mijn 50e verjaardagsfeest….. Dus bezochten Ronald en ik eerst dierenasiel Het Schuthok. Daar brachten we: een kartonnen doos vol honden- en kattensnacks en kluiven, een grote boodschappentas vol speeltjes voor honden en katten, een stuk of 10 hondenkussens, vetbed en een poezenmandje, een hondenjasje en een hondenslaapzakje, en tenslotte nog een tas vol halsbanden en riemen.

IMG_4266

En…. taart voor de vrijwilligers, die op deze foto door Marian wordt aangesneden. Natuurlijk zit Ronald vooraan, maar dat feest ging niet door; de taart was juist niet voor ons zelf bedoeld ;>))

23 maart 2013 026

Toen gingen we door naar het vogelasiel De Paddestoel – tevens opvang voor wilde zoogdieren. Omdat het dierenasiel en de dierenambulance jaarlijks over meer fondsen beschikken dan het vogelasiel, besloot ik om hen het meeste te geven. Beheerster Laura was heel blij met de 40 kilo honden- en kattenvoer die wij brachten. 

23 maart 2013 027

Honden- en kattenvoer voor vogels? Ja, voor sommige soorten, inderdaad, maar dit voer is vooral bestemd voor de tientallen egels die zijn opgevangen in De Paddestoel. Zij zijn nu nog in winterslaap, maar wanneer de temperaturen over een paar weken stijgen, worden ze wakker en lusten ze wel een hapje.

23 maart 2013 014

Van het op mijn verjaardag ontvangen contante geld heb ik EUR 150 overgemaakt naar De Paddestoel. Daarnaast hadden we voor de 12 vrijwilligers in het team van Laura een VVV-bon van EUR 10, plus een Douglasbon voor Laura zelf, van EUR 20. Met een dikke zoen van Ronald, voor Kees en Laura ;>). De reiger boven hun hoofd is echt…..

23 maart 2013 024

Deze fraaie kerel dus!

reddingsactieeendjes1

De dierenambulance – hierboven mijn eigen broer in actie tijdens de reddingsactie van kleine eendjes in nood – ontving ook EUR 150 op de bankrekening, plus  hondenspeelgoed ten behoeve van de loterij die binnenkort wordt gehouden op de open dag van de Dierenambulance.

Er is al met al een prachtige hoeveelheid geschenken verzameld op mijn verjaardag, en daar wil ik iedereen nogmaals heel hartelijk voor bedanken, namens de Helderse dieren die onze hulp goed kunnen gebruiken!

23 maart 2013 104

Tijd voor een frisse wandeling was er ook, en Marianne en Arend trakteerden Megan op een uurtje wandelen met haar familieleden.

23 maart 2013 112

Hazel, Hinde en Megan rennen om het hardst door de duinen bij het Hengstepad;

23 maart 2013 117

Met een brede grijns om hun mond ;>))

23 maart 2013 122

Hey, een gat met een bekend luchtje…..

23 maart 2013 123

Het luchtje heet Hazel en het jaagt Hinde en Megan de stuipen op het lijf ;>).

23 maart 2013 055

Dan was er nog een high tea met enkele collega’s, in de tropische kas van de Oranjerie in Den Helder, waar enorme vlinders en kleine vogels rondvliegen…..

23 maart 2013 059

We zaten daar met korte mouwen en het zweet op ons voorhoofd ;>))

23 maart 2013 050

Maar wel een leuke ambiance om samen te eten…..

23 maart 2013 041

Heerlijke sandwiches en scones met zure room en confiture…… en na de rondleiding nog eens gebakjes, wraps en een glaasje port met kaas!

23 maart 2013 077

Eten met een schuin oog naar de toeschouwers boven ons hoofd, waarvan we hoopten dat zij hun derde oog netjes dicht geknepen hielden ;>))

23 maart 2013 058

Een heel bijzondere ervaring, vooral tijdens zo’n ijzig weekeinde als het afgelopen weekend – met de koudste 23 maart sinds 1873!