10 maart 2013 029

Laatst ontving ik een mailtje van Eva Maria uit Duitsland. Wij kenden elkaar nog niet, maar zij zou op vakantie gaan naar Nederland, en vroeg mij of de beige dames wilden afspreken met haar bonte heren, voor een mooie wandeling in Den Helder. Zo gezegd, zo gedaan…..

10 maart 2013 004

Hazel en Hinde lieten de jonge heren alle hoeken van hun geliefde duinen zien, terwijl Chloe en Jewel zich schrap zetten in de hoop dat zij niet omver zouden worden gelopen door het jeugdige geweld….

10 maart 2013 016

Ich war hier! Natuurlijk moest er flink worden gemarkeerd langs dat Hengstepad ;>)

10 maart 2013 011

En er werd verstoppertje gespeeld dat het een lieve lust was.

10 maart 2013 014

Hinde werd aan haar bontkraagje meegetrokken door de jongste van de twee Koseilata’s heren. Hij is een zoon van Strong (Autumn Love Born to be Strong), een reu die is gefokt door mijn Zwitserse whippetvriendin Gerry. Klein wereldje hoor, het whippetwereldje.

10 maart 2013 015

Hij mag dit niet van Eva Maria, en laat zich netjes corrigeren. Hinde zit er niet zo mee, zo te zien.

10 maart 2013 013

Rennen….

10 maart 2013 017

En rust wisselen elkaar af. We kwamen in het bos nog familie Keizer tegen met hun Italiaantje, en mijn kennis Ina met haar whippetje Nouschka. En daarmee hebben we zo’n beetje alle whippets en Italiaantjes van Den Helder op een kluit gehad.

10 maart 2013 027

Whippets leiden tot verbroedering, dat is echt een heel bijzonder fenomeen. Ik heb in de afgelopen dertien jaar heel veel leuke mensen leren kennen via onze whippets, in binnen- en buitenland. Internet speelt daarin uiteraard een grote rol. Of dat er ook zo aan toe gaat in andere hondenrassen? Ik betwijfel het! 

megan1

Marianne stuurt me deze foto’s van een gast aan tafel……..

megan2

Het is Megan, die zich verschrikkelijk laat verwennen door Marianne’s vader. Ook een vorm van verbroedering dus ;>).