Dit weekend werden bij alle ren- en coursingverenigingen clubkampioenschappen gehouden voor de leden; met coursing op zaterdag en rennen op de baan op zondag. Ik had Hinde en Hazel voor de coursing ingeschreven, bij de WRV in Amsterdam, de club waarvan ik trainingslid ben.

Hinde moest nog een tweede haasvastverklaring hebben. Dat houdt in dat ze twee maal met muilkorf en rood dekje om samen met een andere hond moest coursen. De eerste keer was laatst in Leek, vandaag mocht ze het proberen met Leilah, van Leo en Syl Hendrik. Kijk, het is best druk aan de start; zeven personen en twee honden, allemaal op één foto gepropt ;>))

Ik was vandaag één met mijn hondje; zij onder rood, ik onder rood…… En daar gaan ze. Hinde met voorsprong, maar volgens mij liet ik haar per ongeluk een fractie van een seconde eerder los dan Leo Leilah los liet.

In een mum van tijd zijn het nog maar stippen op het grote veld;

Hinde en Leilah waren goed aan elkaar gewaagd!

Bij de kill had Hinde wat last van frustratie, over het niet kunnen pakken van het haas, met die muilkorf ertussen.

Nikki en Ernst waren er ook, met Zoë en Ivy, die het leuk vonden om weer een paar van hun vakantiegenoten te kunnen begroeten.

Nikki en Hazel kijken hoe Ernst Ivy start. Hazel’s tong van opwinding nu al op de grond, en ze had nog niet eens gelopen ;>)

Ivy moest even op weg worden geholpen, maar het muntje viel razendsnel en ze liep een mooi parcours, voor het eerst in haar leven.

Ernst is tevreden over Ivy’s rondje, en Ivy laat zelf ook de bekende “coursingglimlach” van de whippet zien ;>)

Hazel liep één omloop, in haar eentje. Die van de middag heb ik niet door laten gaan; ze is er nog veel te jong voor. Jammer vond de jury het voor Hazel, want “ze had heel beste punten voor de eerste omloop”. Dat is leuk om te weten – Hazel komt in de toekomst beslist nog wel eens aan de beurt, maar dan zeer waarschijnlijk bij de sprinters (de honden die boven de standaardmaat zijn). Dat zal haar een biet zijn, als ze maar kan rennen. Ze is een felle donder als het daarop aan komt….. tijdens Hinde’s tweede omloop heeft zij een stuk uit het portier van mijn lease auto gebeten. Gelukkig ben ik goed verzekerd….

Zoë’s vliegende afsluiting van haar eerste omloop, die zij alleen liep. De indeling van de courses was een beetje rommelig. ’s Middags hebben we Hinde en Zoë’s courses gewisseld, zodat Zoë vandaag ook met een andere whippet samen kon coursen. Hinde liep dus de tweede keer alleen.

Zoe liet het haas mooi niet meer los ;>))

Van de tweede omloop hebben we geen foto’s gemaakt; de regen kwam op dat moment met bakken uit de hemel. De honden maakte het allemaal niets uit, die liepen allemaal prima.

Na afloop reden we naar de kantine, bij de renbaan, in afwachting van de prijsuitreiking en het koud buffet.

Ook in de kantine zijn de honden in de hoofdrol!

Wachten onder het genot van een hapje en een drankje….

Hinde werd derde bij de whippet teven…. daar had ik niet op gerekend hoor, wij kwamen vooral voor de haasvastverklaring! Felicitaties voor Leo’s Leilah: ze werd eerste.

Staat toch wel leuk op de bar, moet ik zeggen ;>).

Morgen opnieuw whippets in de hoofdrol: de regiowandeling in Soestduinen. Met als het goed is, beter weer dan vandaag. Eerst zien, dan geloven ;>).