Precies een week na de diefstal is Iky weer terug bij Syl en Leo! Mager en gewond, maar dat komt wel weer goed. Tranen van vreugde zijn er vandaag, voor Syl en Leo, van zoveel bezorgde mensen in binnen- en buitenland, die hen gesteund hebben.

De whippetwereld kan weer opgelucht adem halen, maar we zullen met z’n allen veel voorzichtiger moeten worden met onze windhonden, want zij worden uit auto’s gestolen om te worden misbruikt voor de stroperij – daar komen steeds meer signalen over binnen, en Iky’s avontuur moeten we dus niet beschouwen als een losstaand geval. De mensen die windhonden stelen zijn hondsbrutaal en slaan hiervoor zelfs op klaarlichte dag autoramen in, op drukke parkeerplaatsen. Ook schijnen er laatst mannen gesignaleerd te zijn bij de renbaan van Rotterdam, die daar probeerden om whippets te kopen. Laten we er samen voor zorgen dat dit soort nachtmerries voor niemand van ons ooit nog waarheid wordt; liefst geen boodschappen doen met de honden in de auto als het even niet hoeft, en op wedstrijden de honden achter slot en grendel, en iedereen zijn ogen en oren open op het hele terrein!

Lees over de toedracht op Annemarie’s blog: http://ballisticwhippets.wordpress.com/2012/09/23/feest-in-huize-hendrik/