Het was de afgelopen week de zoete inval hier in Den Helder;

Eerst arriveerde de zon;

Toen Marianne en Arend met Megan, zodat ze met Hazel op de dijk kon spelen;

Die twee speelden tot ze de tong op de polsen hadden ;>)

En tot de zon onderging;

En tot het even helemaal mis ging op het smalle strookje strand onderaan de dijk; hier kwamen ze in volle vaart naast elkaar op ons afgerend, waarna Hazel met haar schouder vol op deze strandpaal knalde. Ze gilde het een tijdje uit van de pijn, maar wonder boven wonder mankeerde ze helemaal niets. Bikkeltje…..

Dinsdag kwamen Lisette en Wim met hun honden terug van Texel, en bleven een nachtje in Den Helder met de camper. Samen met Wim heb ik het avondmaal bereid, en hun Afghaan Chakir vond dat het goed gelukt was.

Hazel meldde zich naderhand ook nog aan tafel, maar vond de hond in de pot.

Dan beginnen we uit melige frustratie maar aan vrouwtjes voeten…..

Mijn blogjes over Texel werken kennelijk aanstekelijk, want er zijn altijd wel vrienden van buiten Den Helder die het eiland ook eens willen ervaren. Gisteren maakten de dames en ik dus samen met Hugo de oversteek.

Bij het vertrek uit Den Helder hingen de meeuwen direct naast de boot; ze hadden onze zak euroshopper poffertjes razendsnel in de gaten gekregen. En die gingen erin als koek, ze pakten ze zelfs al vliegend uit onze handen.

Biologische aardbeiensorbet op het terras van de zorgboerderij Novalis. Ik kom er regelmatig om biologische fenegriekkaas te kopen, en schapenvachten, maar de sorbet smaakte deze keer helemaal top; waarschijnlijk omdat deze artistieke en diervriendelijke hoeve het thuisadres is van onze kersverse olympische windsurfkampioen Dorian Rijsselberghe en zijn ouders.

Daarna een mooie wandeling door bos en duin. Ik had gerekend op knalpaarse heidevelden maar om de een of andere reden was dat op dit moment wat magertjes. Ik denk dat we te laat waren voor het toppunt van de bloei, misschien was het eerder dan anders, door het mooie weer van de afgelopen tijd.

Korte pauze aan de bosrand.

Vervolgens een wandelingetje op het strand bij Cocksdorp, om Vlieland in de verte te zien liggen.

En een bliksembezoek aan de Slufter. Dit is de plek waar Chloe’s schouder vorig jaar uit de kom vloog na een salto tijdens de hazenjacht.

Via de oostkust van Texel reden we weer richting de haven, waar de dokter Wagemaker al lag te wachten, en eenmaal in Den Helder werd een zonnige dag afgesloten met heerlijke Indiase curries.

Vandaag waren Annalies en Marc in Den Helder, met Chloe’s halfzus Leilah en Chloe’s dochter Jade.

Heerlijk pootje baden op het strand….. het zeewater is in het voorjaar nog niet te harden met zo’n 15 graden, maar is in de maand augustus op zijn “warmst”, met 20 graden.

Jade is dol op zwemmen en trok een paar baantjes achter denkbeeldige stokjes aan.

Ze werd opgewacht door een waanzinnig plonsende Hazel, die de zwempartij reuze spannend vond ;>)

Rondje droogrennen met Marc;

Terug ging het door het bos. Annalies poseert met Jewel, Jade, Hinde, Leilah en Chloe. 

Jade, de jongere kopie van Chloe. Het was gezellig om bij te kletsen, en om de hondenfamilie terug te zien!

Ondertussen troffen Manon en Olaf alvast maatregelen voor het najaar; de nieuwe jasjes van Bidaï waren binnen. Deze mooie lakrode tegen nattigheid…

En een bordeauxrode met los kolletje tegen de kou. Laat die kou maar komen dus, maar nu nog even niet ;>)

Eerst nog even gek doen in het warme zand van Soestduinen, met Payute en Nisga’a en de windhonden van Erica!

IJsjes eten…..

En zonnebaden. De zomer is eindelijk gekomen, dus laat hij nog maar even blijven…….