Het is inmiddels alweer de vierde keer dat we naar deze goed georganiseerde show van de Duitse Whippet Club zijn geweest. In één weekend zijn er twee CAC shows plus de puppy & veteranenshow, dus vormen ze een prima training voor ons en onze honden. Ondertussen heeft de reputatie van deze shows ertoe geleid dat er whippetmensen van heinde en verre naar toe komen, uit allerlei landen. De inschrijvingen per dag zijn ongeveer 100, en dus is er veel te zien en te leren in en rond de showring. Dit alles wordt gehouden op het terrein van het prachtige Schloss Eicks bij Mechernich.

Je kunt op het showterrein kamperen en dat maakt het allemaal dus extra charmant. En iedere keer is het weer toch weer anders; twee jaar geleden was het 38 graden – veel te warm om ook maar een arm op te tillen…… de honden waren in de showring niet vooruit te branden en ik ging van pure ellende rondjes rijden in de auto, met de airco aan!

Deze keer begon het vrijdagavond te regenen en het stopte praktisch niet meer tot zondagavond. Wij kampeerden langs dit modderpad, dat steeds dieper en smeuiiger werd. Al die rommel kwam met mens en hond mee de caravan in, ik denk dat ik er nog jaren roodbruine vlekken tegen ga komen…..

En dit is een voorbeeld van hoe een aantal auto’s (ook die op four wheel drives leken maar het niet waren ;>), campers en caravans het terrein na afloop verlieten. Ik was de enige die nog een trekkabel had rondslingeren in de kofferbak en het ding heeft achter de four wheel bestelbus van Hajo zijn dienst meerdere malen bewezen. Ik heb hem aan de WCD geschonken maar hoop van harte dat dit modderbad zich niet opnieuw zal aandienen in de toekomst. En dan komt er toch van alle kanten een extra handje hulp, met name Roosmarie en Mark Wibier trokken allerlei hulpstukken én hun handen uit de mouwen…..

Maar het mocht de pret allemaal niet drukken; ons Holland/België kamp was dit jaar goed bezet met o.a.: Marc en Tinne, Annemarie en Mart, Hans en Elly, Marianne en Arend, Rosanna en Guido, Wim, Virginie, Nikki, Ronald en ondergetekende.

Een gezellige boel maar er waren heel wat monden te voeden, en dus werd het allemaal een beetje verdeeld. Bij ons schoven Wim, Nikki en Virginie regelmatig aan en dat was reuze gezellig.

Hazel, nog steeds gek met haar verzorgers van toen ze nog een klein pupje was, en dus helemaal verguld met Nikki’s knuffels.

Chloe, Hinde en Hazel bij de caravandeur. Wij hadden Isis en Jewel niet mee dit weekend; Isis is praktisch blind en is niet 100% ingenomen met de caravan; Jewel’s geopereerde poot gaat sinds een paar dagen helemaal niet goed (er zit een ontsteking in en de voet werd enorm dik) en dus bleef zij ook bij mijn moeder zodat ze haar medicijnen en voetbadjes tijdig kon krijgen. Hazel was mee, maar we hebben haar niet geshowd; ze is momenteel een grote, magere slungelpup, en daardoor niet in showconditie.

Virginie en Nikki sliepen in de twee tentjes die Virginie en wij mee hadden, en dezelfde tentjes dienden tijdens de shows als gezellig onderdak tegen de regen. Een heel bataljon van deze groene of grijze tentjes stond opgesteld langs de showring. Ze zijn ‘dan ook erg handig. Ze staan binnen een paar seconden en opbergen hoeft maar 5 minuten te duren als je weet hoe het gaat…. 89 euro bij Decathlon en voor 39 euro extra heb je er een grondzeil en binnentent bij.

Vanaf de kant konden we alles prima volgen, en er was allerlei moois te zien. Er waren hilarische momenten – met mensen vooral – maar ik kan niets laten zien, want je weet maar nooit wie er op je blog belandt om naar de foto’s te kijken ;>))

Daar staat de Engelse keurmeester Patsy Gilmour, degene van het whippetboek dat de meesten onder ons wel op de plank hebben staan. En vooral de vrouwelijke kracht achter succesvolle Engelse whippet kennels zoals destijds Dumbriton (met haar toenmalige echtgenoot Danny Gilmour) en nu Courthill (met Roger Stock).

Patsy keurde op zaterdag de reuen en op zondag de teven, en de Zweedse keurmeester Magnus Hagstedt (Signum whippets) deed dat andersom. Ik vond vorig weekend in België dat Hinde’s nestbroer Maestro (Salty Sand’s Anthem Of Atlantis) er mooi uitzag en dus had ik hem in overleg met zijn eigenaren Elly en Hans op de valreep nog ingeschreven in de open klas reuen. Er waren 12 reuen ingeschreven, en in eerste instantie leek het of Patsy hem in de stromende regen geen blik waardig keurde. Maar niets was minder waar; hij won zelfs zijn klas en verdiende daarmee een VDH-kampioenschapspunt!

Ook Ryan (Salty Sand’s Beach Comber) werd dit weekend geshowd. Hij was ingeschreven op de beide “grote” shows, en op de aparte puppy- en veteranenshow, die zaterdagmiddag werd gekeurd door de momenteel zeer succesvolle Engelse fokker Russell Sykes (Veredon whippets).

Ryan is natuurlijk van Rosanna en Guido, maar Wim is mede-eigenaar en bracht hem beide keren voor op de zaterdag. Hier onderzoekt Russell Ryan op de showtafel.

Ryan liep ondanks de regen vlot door de ring….

Onder zowel Patsy Gilmour als Russell Sykes werd hij 2e geplaatst, met een veelbelovend.

Wim stond zondag nog in de tevenring met Gemma, zodat Rosanna voor het eerst zelf Ryan moest showen. Dat ging helemaal prima, en hij werd 3e onder keurmeester Hagstedt. Een geslaagde vuurdoop voor Rosanna!

Dit is toch Ryan’s liefste bezigheid: op een schapenvacht alles in de gaten houden, hoog gelegen op het dashboard van de camper!

Morgen zijn de dames aan de beurt; dan volgt het tweede deel van mijn verslag!