Als alles naar wens blijft verlopen, zal Hinde’s nest rond 31 december 2011 worden geboren.

Vrijdag reden Hinde en ik de prachtige herfstkleuren van Limburg en het Duitse Rheinland tegemoet. Geen idee hoe het komt, maar zulke kleuren hebben we niet in de kop van Noord-Holland; bij ons worden de bladeren gelig en dan dwarrelen ze alweer naar de grond.

Toen we Hinde en Jazz samen in de grote tuin lieten, gingen ze direct samen spelen….

Hinde vond het allemaal wel spannend, en ook al was ze duidelijk aan het flirten met Jazz, ze vond het ook een beetje eng!

Het vervolg verliep volkomen naar wens van alle betrokkenen, maar is helaas niet door de censuur heen gekomen ;>)

Hinde had in ieder geval geen slaapmutsje nodig die avond.

De volgende dag reed ik met Hinde naar Schloss Wickrath, een paar kilometer van ons hotel in Mönchengladbach.

Een echt kasteel kun je dit niet noemen, meer een soort domein, gelegen in een prachtig park met een slotgracht eromheen. Het was bijna twintig graden en windstil en ik had alle tijd; Hinde moest er dus aan geloven; een eerste poseershot van een hele serie ;>)

Aangelegde tuinen wisselden af met stukjes wildere natuur;

Aan de achterkant van het domein vond ik de stallen van de Rheinische volbloedpaarden, op deze plek wordt ook het stamboek hiervan bijgehouden.

Hinde voor het standbeeld van één van de meest invloedrijke hengsten in het ras, op ware grootte. Af en toe keek ze eens wantrouwend naar boven ;>)). Is het een wonder dat whippetmensen vaak ook van paarden houden? Zo ken ik ook diverse paardenmensen, die op een gegeven moment zijn overgestapt op whippets.

De prachtige kleuren in het park….

… vond ik terug in Hinde’s halsband. Blijf dus nog maar even staan, Hinde, braaf ;>)

Op stille laantjes durfde ik haar wel even los te laten struinen…

Oeps, weer een rode boom… poseren geblazen. Ze staat er prachtig op vind ik, maar hoe heb ik die horizon toch zo scheef gekregen ;>) 

Geen idee, vrouwtje, en zucht…. waarom moest die halsband nu weer af…? (dit moest ik even opmerken, omdat ik anders weer een slimme vraag van Evelien ga krijgen ;>)). Misschien is het nu toch tijd voor een tweede potje….

Dat opnieuw niet door de censuur heen kwam.

Ze keken elkaar aan en….. deze keer geen tijd voor geren, geflirt en spelletjes. Die kennismaking had gisteren al plaats gevonden en Hinde wist deze keer precies waar Abraham de mosterd haalt.

Maar na afloop werd er uitgebreid en opgetogen samen gegaloppeerd en gestoeid, en dat was erg leuk om te zien.

Deze hebben we helaas nooit in Den Helder. Toch heb ik goede hoop, want de twee dekkingen zijn naar mijn gevoel volgens het boekje verlopen.

Zou deze ook goed zijn? De tijd zal het leren….. wordt vervolgd.